İş Holding satın almıştı: Dev fabrika iflas etti

KFC başta olmak üzere birçok markanın Türkiye operasyonlarını yöneten İş Holding, Almanya’da geçen yıl satın aldığı iki yüz yıllık kağıt fabrikasında iflas süreciyle karşı karşıya kaldı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Almanya’daki bu köklü tesis için mahkeme, geçici bir iflas yöneticisi atadı.

İş Holding, son dönemdeki satın almalarıyla adından söz ettirmişti; ancak Almanya’daki bu tesisin iflas süreciyle büyük bir zorluk yaşıyor.

İş Holding’in patronu İlkem Şahin’in gerçekleştirdiği satın almayla yeniden canlanan Ober-Schmitten kağıt fabrikasının CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Fahnemann, durumun ciddiyetini vurguladı.

“Daha önce açıklanan Ober-Schmitten'i kapatma planımızdan vazgeçtik. Bu süreç, hizmet veren çalışanlar da dahil müşterilerimiz hem de çalışanlarımız için harika bir anlaşmayla tamamlandı.
Ober'de 200 yılı aşkın kağıt üretim geleneğine olumlu katkıda bulunacak, faaliyetlerimizi daha da büyütecek” demişti.

Aradan geçen bir yıldan sonra Alman devinde işlet kötüye gitti, Ober-Schmitten iflas ile burun buruna geldi. Alman medyası Wierschafts Woche'un ilettiği bilgilere göre, İş Holding'in patronu İlkem Şahin, 200 yıllık kağıt fabrikasının kurtarıcısı olarak görülüyordu.

MAHKEME GEÇİCİ İFLAS YÖNETİCİSİ ATADI

Alman medyasında çıkan haberlere göre, İlkem Şahin, iki yüzyıllık köklü bir şirkete yatırım yapacağını duyurmuştu. Friedberg Bölge Mahkemesi, Brinkmann & Partner hukuk firmasından Jan Markus Plathner'ı, yaklaşık 190 çalışanı bulunan bu şirket için geçici iflas yöneticisi olarak atadı.

MAAŞLAR ÖDENMEMİŞ

Alman basını, şirket çalışanlarının son birkaç aydır maaşlarını alamadığını belirtti. IGBCE Mittelhessen sendika sekreteri Astrid Rasner, "Üyelerimiz bize Ağustos ayına ait ücretlerin ve maaşların ödenmediğini bildirdiler" şeklinde açıklama yaptı.

DÜNYACA ÜNLÜ MARKALARLA İŞBİRLİĞİ

İŞ Holding, 2020 yılında küresel çapta tanınan markalar KFC, Pizza Hut ve Krispy Kreme’in Türkiye ve KKTC operasyonlarını devraldı. Sektöründe önemli isimlerden olan Modern Mensucat Tekstil, Decoria, Akkoç Elektrik ve İnosol gibi üreticileri bünyesine katan İŞ Holding, ayrıca Sabancı Ailesi tarafından kurulan kuruyemiş markası Peyman’ı da portföyüne kattı.

ABD’de üniversite eğitimi tamamladıktan sonra Türkiye’ye dönen İŞ Holding’in sahibi İlkem Şahin, Barack Obama’nın başkanlık kampanyasında ve Hillary Clinton’ın seçim kampanyasında aktif olarak görev almıştı.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol