İslam Memiş'ten uzun vadeli yatırımcıya: Yeni fırsat

İslam Memiş, uzun vadeli yatırım düşünenlere seslendi. Altının ons fiyatındaki gerilemeye dikkat çekerek "Yeni fırsat" dedi.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, yatırımcılar için yeni tavsiyelerde bulundu. 2024 yılında altının yükseleceğini ifade ederek daha önce "Son tur" diyen Memiş, uzun vadeli yatırımcıya seslendi.

İslam Memiş'in açıklamaları ise şöyle:

"Ons altın fiyatı 1980 dolar seviyesinde. Geçen haftalarda açıkladığım 1980-2000 dolar seviyesine geriledi. Asya piyasalarında geçtiğimiz hafta başı bir operasyon gerçekleşti ve ons altın 2148 dolar seviyesine çıktı.

Agresif yükselişler sonrası 1980 dolar seviyesine çekilme ihtimali var uyarılarım vardı. 1980 dolar destek seviyesi nihayet geldi. Burası da aşağı yönlü kırılırsa 1970 dolar destek seviyesi var. Ama 2000 dolar seviyesinin altındaki her seviye orta ve uzun vadeli yatırımcılar için iyi fırsatlar sunmaya devam ediyor.

 Özellikle uzun vadeli yatırımcılar için altın fiyatlarına girişte bir fırsat yakalanmış oldu. Ons tarafında çabucak 2000 dolar seviyesi üzerine ataklar göreceğiz. Yani 2020 dolar direncini tekrar göreceğiz. Aşağıda 1980-1970 dolar alanları var ama buralar çabucak tersine dönebilir.

Gram altın TL fiyatı için serbest piyasalarda 1900-1950 lira aralığını takip ediyor olacağım. Bu hafta gram altın yatırımcısı muhteşem fırsatlar buldu. Son iki haftada neredeyse 40 liralık bir değer kaybı oldu. Bu fırsatlar her zaman gelmeyebilir bu nedenle gram altın yatırımcısı fırsatları değerlendirmeli.

Bu son tur olarak tabir ettiğim düşüşler şu an itibariyle gerçekleşmiş oluyor. Fırsata çevirmek lazım. Bu fiyatlardan ons altını ve gram altını tekrar bulamazsınız.

Bugün ABD enflasyon verisi, çarşamba günü Fed faiz kararı ve perşembe günü ise Avrupa Merkez Bankası faiz kararı açıklanacak. Gelecek veriler küresel piyasalarda ciddi etkileşime neden olacak. Geniş bant aralığında dalgalanan bir piyasa olacak. Bu hafta kısa vadeli işlem yaptırmayın.

Aralık ayı alım fırsatı için son tur. Bu haftaki geri çekilmeler beklenenden daha fazla düştü. Dolayısıyla bu fırsatı değerlendirin. 2024 ilk çeyreği itibariyle gram altında 2000 TL, ons altında ise 2000 doların dip seviyeler olduğunu göreceğiz." (EKONOMİ SERVİSİ)

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol