İspanyollar Garanti'yi satıyor mu?

Bir süre önce Yapı Kredi Bankası'nın satış iddialarına bir yenisi daha eklendi. Avrupalı bankacılık devi BBVA, Türkiye'deki iştiraki Garanti Bankası'nı satacağı iddia edildi.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Geçtiğimiz ay Körfez sermayesinin Yapı Kredi Bankası’na talip olduğu yolunda çıkan haberden sonra bu sabah yeni bir banka satış iddiası geldi. 

İddiaya göre, Avrupalı bankacılık devi BBVA, Türkiye’deki iştiraki Garanti Bankası’nı satmayı düşünüyor.

İspanyol banka BBVA, Sabadell’in devralınması için yaptığı 12 milyar dolarlık teklifin reddedilmesinin ardından son hamle olarak Türkiye’deki iştiraki Garanti’yi satmayı düşünüyor.

Dev banka böylece, Sabadell’in satın alma teklifini iyileştirmeyi ve Avrupa Merkez Bankası (ECB)’nın desteğini güvence altına almayı umuyor.

BANKA YALANLADI

Garanti Bankası, BBVA'nın Garanti BBVA'yı satışa çıkaracağı iddialarını kesin bir dille yalanladı.

Garanti Bankası A.Ş., 15 Mayıs 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yaptığı açıklamada, son günlerde bazı haber sitelerinde yer alan satış söylentilerini net bir dille yalanladı.

GARANTİ BANKASI'NDAN AÇIKLAMA

Garanti Bankası tarafından yapılan açıklamada, "BBVA’nın Banco Sabadell’i devralmak üzere sunduğu teklifin tamamı BBVA hisseleriyle finanse edilecek şekilde planlanmıştır.

Teklifi finanse etmek için Garanti BBVA’daki hisselerin satılacağına dair çıkan haberlerin tamamı asılsız olup, hiçbir temele dayanmamaktadır" denildi. Banka, bu açıklama ile Garanti BBVA'nın satılması yönündeki söylentilerin gerçek dışı olduğunu net bir şekilde belirtti.

BBVA'NIN GÜVENİ TAM

Ayrıca açıklamada, BBVA'nın Garanti BBVA'ya olan güveninin ve bağlılığının tam olduğu vurgulandı. Banka, uzun vadeli stratejiler doğrultusunda Türkiye'deki faaliyetlerine devam edeceğini de belirtti.

KAP AÇIKLAMASI İLE BELİRSİZLİĞE SON

Bu açıklama, Garanti BBVA hisseleri hakkında piyasalarda oluşan belirsizliği gidermeyi ve yatırımcı güvenini sağlamayı amaçlıyor.

GARAN, BBVA'nın kendilerine olan güveninin ve stratejik değerinin altını çizerek, satış söylentilerini kesin bir dille yalanladı.

BBVA, GARANTİ’DEN 2 MİLYAR 200 MİLYON DOLARLIK SERMAYE KAZANCI ELDE ETTİ

İspanyol banka, 2010 yılındaki ilk satın alımından bu yana Garanti’nin yüzde 86’sını satın almak için toplam 8 milyar 200 milyon dolar ayırdı ve değer düşüklüğüne ilişkin çeşitli düzeltmelerden sonra 6 milyar 800 milyon dolar değer biçti.

Bugün itibarıyla Garanti’nin menkul kıymeti fiyatı şimdiden 9 milyar doları aşarak BBVA’ya yaklaşık 2 milyar 200 milyon euro civarında gizli kâr sağladı.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol