İstanbul Ticaret Üniversitesi rektörü neden gitti?

İstanbul Ticaret Odası'na bağlı olan İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin rektörü Prof. Dr. Abdülhamit Avşar istifa ettiğini açıkladı. Ancak Avşar'ın sosyal medyada yaptığı paylaşımlar nedeniyle sözleşmesinin feshedildiği öğrenildi

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

İstanbul Ticaret Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Abdülhamit Avşar görevinden istifa ettiğini açıkladı. Sosyal medya üzerinden bir paylaşımda bulunan Avşar 16 Ağustos tarihinde yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Görevi tamamladık… Bugün, bir süre önce istifa ettiğim @ ticaretedutr
Rektörlüğü görevinden resmen ayrıldım. Bu vesileyle beni bu onurlu göreve layık gören İTO Başkanımız ve Mütevelli Heyet Başkanımız şahsında tüm yöneticilerimize minnettarım"

Göreve 2023 yılı Ağustos ayında getirilen Avşar bu paylaşımdan kısa bir süre sonra yeni bir duyuru yaparak yerine Prof. Dr. Necip Şimşek'in getirildiğini açıkladı ve şunları yazdı:

"Görevi tamamladık...
Bugün, bir süre önce istifa ettiğim İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörlüğü görevinden resmen ayrıldım. Bu vesileyle yeni Rektörümüz Prof. Dr. Necip Şimşek'e de başarılar dilerim.

Görev sürem içerisinde Üniversitemiz için belirlediğimiz Türkiye'nin ilk 10 üniversitesi arasında yer alma hedefi doğrultusunda önemli adımlar attık, büyük yapısal dönüşümler gerçekleştirdik çok şükür.

Bu bağlamda, İstanbul Ticaret Odası Başkanımız Sn. Şekib Avdagiç ve Mütevelli Heyet Başkanımız Sn. İsrafil Kuralay'ın şahsında bizi bu göreve layık gören ve desteklerini esirgemeyen İstanbul Ticaret Odası ve Mütevelli Heyet yönetimlerimize teşekkür ederim.

Yine, Rektör Yardımcılarımız ve Genel Sekreterimiz başta olmak üzere yol arkadaşlığı yaptığımız, zorluklarla birlikte mücadele ettiğimiz, bize inanan ve destek veren tüm akademik ve idari yönetici ve personelimize minnettarım.

Ya bu hikayenin anekdotları? denilebilir. Onlar da anlatılacak elbette yeri gelince..."

İSTANBUL TİCARET ODASI, REKTÖRÜ UYARDI

Ancak Abdülhamit Avşar'ın görevinden istifa etmediği, İTO tarafından sözleşmesinin yenilenmemiş olduğu öğrenildi. Buna gerekçe olarak Avşar'ın sosyal medya paylaşımları gösterildi.

Avşar sıklıkla Uygur Türkleri'ni gündeme getiriyor, Çin karşıtı paylaşımlarda bulunuyordu:

Çin karşıtlığı ile bilinen Doğu Türkistan Vakfı mevcut mütevelli üyelerinden biri olan Avşar, vakıf ile olan temaslarına İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü unvanıyla hız kesmeden devam ediyordu.

Vakıf, Pekin Olimpiyatları öncesi yayınladığı şu bildiri ile gündem olmuştu:

Hükümetin dış politikasına zıt duran bu tutum nedeniyle, İstanbul Ticaret Odası rektör Avşar'a uyarıda bulundu.

Ticari anlaşmaları riske atabilecek bir tutum olduğu hatırlatılmasına rağmen paylaşımlarına devam eden Avşar'a bu defa iktidar kanadından uyarı yapıldı ve iki ülke arasındaki ilişkiler konusunda İTO'ya bağlı Ticaret Üniversitesi'nde Cumhurbaşkanlığı kararıyla atanan bir rektör olarak böyle yorumlarda bulunmaması gerektiği iletildi.

Tüm bunlara rağmen paylaşımlarına ve temaslara devam eden Avşar'a bu defa Ağustos ayında sözleşmesinin yenilenmeyeceği ihtarı yapıldı. Avşar bu ihtar karşısında istifa kararı aldı ve görevden ayrıldı.

Avşar'dan boşalan rektörlük koltuğuna Prof. Dr. Necip Şimşek getirildi.

ABDÜLHAMİT AVŞAR KİMDİR

12 Haziran 1964, yılında Doğu Türkistan’ın Yarkent şehrinde doğdu. Ailesi 1965 yılında Türkiye'ye gelerek Kayseri'ye yerleşti. İlkokul, ortaokul ve liseyi Kayseri’de bitirdi.

1982 yılında kazandığı Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Radyo - Televizyon Bölümünden 1986 yılında mezun oldu. Daha sonra 1987 yılında TRT'de prodüktör olarak göreve başladı.

1997 yılında, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi Ana Bilim Dalında yüksek lisansını tamamladı.

Türkiye’deki basın - siyaset ilişkisini konu alan tezi, daha sonra “Bir Partinin Kapanmasında Basının Rolü: Serbest Cumhuriyet Fırkası” adı ile kitap olarak basıldı.

2022 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesinde profesör olarak göreve başladı, İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Bölüm Başkanlığı ile İletişim Bilimleri ve İnternet Enstitüsü Medya ve İletişim Çalışmaları Anabilim Dalı Başkanlığını üstlendi.

2023 yılı ağustos ayından 2024 Ağustos ayına kadar rektörlük görevini üstlendi. Avşar evli ve üç çocuk babasıdır.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol