İşte Borsa İstanbul'daki sert düşüşün nedeni

Haftalardır yükselen borsada bugün sert düşüş yaşandı. Bir söylenti bankacılık endeksini yaklaşık yüzde 5 düşürdü.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Haftalardır soluksuz yükselen borsa haftanın son işlem gününde sert düştü. Borsanın düşüşünde Mehmet Şimşek’in istifa edeceği yolundaki iddialar etkili oldu.

Ekonomik kriz her geçen gün büyürken, Şimşek ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. İddialara göre Şimşek, iki hafta önce istifasını verdi ancak istekleri yerine getirilince istifadan vazgeçti.

Gazeteci Recep Canpolat’ın paylaştığı bilgi şu şekilde;

“Aldığım ve teyit ettiğim bir bilgiyi paylaşıyorum… Ankara’da iki hafta öncesi büyük bir kriz yaşanmış. Hazine ve Maliye Bakanı @memetsimsek istifasını CB Yardımcısı @_cevdetyilmaz‘a vermiş… Panik halinde istekleri yerine getirilerek Mehmet Şimşek’in istifası engellenmiş… Ekonomi ekibi tedirgin…”

HÜKÜMETTEN AÇIKLAMA GELMEDİ

Canpolat’ın iddialarıyla ilgili hükümet kanadından henüz bir açıklama yapılmazken, konu sosyal medyada da gündem oldu. Sosyal medya kullanıcıları ekonomi yönetimini eleştirerek “Şimşek gitse ne olacak? Hiçbir şey değişmeyecek” yorumlarında bulundu.

BANKACILIK ENDEKSİ GÖÇTÜ

Borsa 100 endeksi yüzde 3.24 düşüşle kapatırken en fazla kayıp bankacılık sektörü hisselerinde yaşandı. Bankacılık endeksi günü yüzde 4.61 düşüşle kapattı.

İletişim Başkanlığı’ndan Mehmet Şimşek’in istifa ettiği iddialarına ilişkin açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in istifa etmek istediği, ancak istekleri yerine getirilmesiyle kararından vazgeçtiği iddia edilmişti. İddiaların ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı konuyla ilgili açıklama yayınladı.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞINDAN YALANLAMA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, yaptığı açıklamada Şimşek’in istifa etmek istediğine ilişkin haberleri yalanladı.

Bu tür haberlerin piyasalarda tedirginlik yaratma ve güvensizlik oluşturma amaçlı olduğunu öne sürülen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, görevinden istifa etmek istedi” iddiası doğru değildir. Piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik kasıtlı bir şekilde dolaşıma sokulan dezenformatif haberlere itibar etmeyiniz.”

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol