İtalyan okulunda küfürbaz öğretmen öğrencilere orta parmağını gösterdi

Beyoğlu'da Özel İtalyan Okulu'nda Türkçe öğretmeni H. S.'nin öğrencilerine karşı ortak parmak işareti yaptığı ve küfür ettiği ortaya çıktı. Öğretmenin anormal tavırları karşısında şaşkına dönen geçiren öğrenciler, durumu ailelerine bildirdi.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Velilerin tepkileri üzerine okul yönetimi apar topar soruşturma başlattı.

İstanbul Beyoğlu'nda faaliyet gösteren Özel İtalyan Okulu'nda bir skandal patlak verdi. İtalyan Okulu'nda Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni H. S.'nin sınıf içerisinde öğrencilere karşı orta parmak işareti yaptığı, küfür ettiği ortaya çıktı. Öğrencilerin ailelerini durumdan haberdar etmesi üzerine veliler, okul yönetimine öğretmen ile ilgili şikayette bulundu.

ÖĞRETMENİN İFADESİ ALINDI

Sabah gazetesinden Muhammed Uzun'un haberi üzerine ihbar üzerine harekete geçen İtalyan Okulu, öğretmen hakkında soruşturma başlattı.

Okul yönetimi velilere gönderdiği mailde, "İdaremize iletmiş olduğunuz şikayet mektubunda dile getirilen hususlar, başlıklar halinde tarafımdan öğretmenimize iletilmiş olup, öğretmenimizin bu hususlara dair açıklamaları yazılı olarak alınmıştır." ifadelerini kullandı.

'NET ŞEKİLDE YAPMADIM'

Öğretmen H.S., okul yönetimine 24 Mayıs 2023'te verdiği ifadede hakkındaki iddiaları doğruladı. H.S, ortak parmak hareketinin 'küfür' olarak algılanmaması gerektiğini öne sürdü.

H.S, şunları söyledi: "Öğrencilerin davranışlarının ders işlememi imkansız kıldığı ve sınıf kontrolünün zorlaştırdığı noktada, dikkati toparlamaları adına, ıslık çaldığım gibi, ortak parmak işaretini asla tam ve net şekilde değil; ama dikkatleri çekecek gibi yaparak böyle bir hareketin küfür olarak göründüğünü insanların bu harekete nasıl böyle bir anlam verdiğini söyler, sınıfı sakinleştiririm.

Bu hiçbir zaman bir şahsa küfür olarak yapılmamıştır. Yapılmayacaktır"

İTALYANCA KÜFÜR

H.S., öğrencilere küfür etmesi ile ilgili ise şöyle konuştu: "Dün, işlediğimiz roman kahramanının hafif meşrep tanımlamalarını öğrencilerime açıklamak adına, sınıfta açıkça söyleyemediğim için 'özür dileyerek nasıl söyleyeyim 'puttana'dır, dedim doğrudur."

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol