Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin emekli edildi

Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin, yaş haddinden emekli edildi. Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız Bursa Valisi olarak atanırken, Ayyıldız'dan boşalan koltuğa Bursa Valisi Mahmut Demirtaş getirildi.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, 2803 sayılı kanunun 13’üncü maddesi gereğince 1 Eylül tarihinden geçerli olmak üzere yaş haddi nedeniyle emekliliğe sevk edildi. 

Jandarma Genel Komutanı olarak Orgeneral Ali Çardakcı atandı.

Orgeneral Ali Çardakcı, 15 Temmuz 2016 darbe girişimi sırasında Tunceli'de görev yapıyordu.

EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ DEĞİŞTİ

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Emniyet Genel Müdürlüğüne Bursa Valisi Mahmut Demirtaş atandı, Bursa Valiliğine ise Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yapılan atamalara göre; çeşitli devlet kurumlarında değişiklikler gerçekleştirildi. Görevden alınan ve atanan kişilerin isim listesi şöyle:

Karara göre; 22 il emniyet müdürü, 12 Polis Başmüfettişi, merkez emniyet müdürü, İçişleri müşaviri, asayiş daire başkanı, narkotik suçlarla mücadele başkanı ve siber suçlarla mücadele başkanı 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3’üncü maddeleri gereğince yeni görevlere atandı.

Jandarma Genel Komutanlığı’na mensup 6 general ile 16 albay ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na mensup 2 amiral ve 1 albay 30 Ağustos tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 10 ve 11’inci maddeleri gereği bir üst rütbeye terfi ettirildi.

Öte yandan, Jandarma Genel Komutanlığı’na mensup 42 general ile 41 albay ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na mensup 5 amiralin, 3 sayılı Cumhurbaşkanı Kararnamesinin 11’inci maddesi gereğince görev yerleri değiştirildi.

Hırvatistan Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği'ne, Göç Politikaları ve Vize İşlemleri Genel Müdürü Hayriye Nurdan Erpulat Altuntaş atandı. Tarım ve Orman Bakanlığı'nda açık bulunan Başmüfettişliğe Müfettiş Bünyamin Kırbıyık atandı. Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü'ne Osman Yıldız, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne ise Bekir Karacabey ve Yener Yıldırım atandı.

13 ÜNİVERSİTEYE REKTÖR ATAMASI YAPILDI

Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Adnan Sözen, Ankara Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Özlenen Özkan, Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, Trakya Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Mustafa Hatipler, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Süleyman Özdemir, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Necip Şimşek, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Hasan Mandal, Gazi Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Uğur Ünal, Dicle Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Kamuran Eronat, ve Fırat Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Fahrettin Göktaş atandı. Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı'na ise Muhammet Ahmet Tokdemir atandı.

Bu arada, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı'na Coşkun Yılmaz getirildi.  Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığına da Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkan Yardımcısı Muhammet Ahmet Tokdemir atandı. 

ARİF ÇETİN: MİLLETE HİZMETKÂR OLMAYA GELDİK

Ankara’da Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Mezuniyet Töreni'nde bir konuşma yapan Orgeneral Arif Çetin, "Bu millete efendi değil, hizmetkâr olmaya geldik. Türkiye yüzyılında, biz de kahraman şehitlerimizin izinde bayrağa sarılmaya hazırız" demişti.

ARİF ÇETİN KİMDİR?

Orgeneral Arif Çetin, 1959 yılında Ankara’nın Kalecik İlçesinde dünyaya geldi. Teğmen rütbesiyle 1980 yılında Kara Harp Okulundan, 1981'de Piyade Okulundan mezun oldu.

Kurmay subay olarak; 1991-1995 yılları arasında Diyarbakır Jandarma Asayiş Komutanlığı Harekât ve Asayiş Şube Müdürlüğü Plan Subaylığı, 1995-1996 yılları arasında Jandarma Genel Komutanlığı Genel Plan Prensipler ve Koordinasyon Başkanlığı İç Güvenlik Araştırma ve Değerlendirme Şube Müdürlüğü, 1996-1998 yılları arasında Personel Başkanlığı Plan Yönetim Koordinasyon Daire Başkanlığında Şube Müdürlüğü ile 1998-2000 yılları arasında Kurslar Şube Müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur. 2000-2002 yılları arasında Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Kurmay Başkanlığı, 2002-2004 yılları arasında Bursa İl Jandarma Komutanlığı, 2004-2005 yılları arasında Jandarma Genel Komutanlığı Lojistik Başkanlığı Plan ve Koordinasyon Dairesi Başkanlığı, 2005-2006 yılları arasında Harekât Başkanlığı Asayiş Dairesi Başkanlığı, 2006-2007 yılları arasında Kastamonu Jandarma Bölge Komutanlığı görevlerini yürüten Orgeneral Çetin, 2007'de Tuğgeneralliğe terfi etmiştir.

Tuğgeneral rütbesiyle; 2007-2009 yılları arasında Şırnak 22’nci Taktik Jandarma Sınır Tugay Komutanlığı, 2009-2011 yılları arasında Aydın Jandarma Bölge Komutanlığı görevlerinde bulunmuş ve 2011 yılında Tümgeneralliğe terfi etmiştir.

Tümgeneral rütbesiyle; 2011-2013 yılları arasında İstanbul Jandarma Bölge Komutanlığı, 2013-2016 yılları arasında J.Gn.K.lığı Harekat Başkanlığı görevlerinde bulunmuş ve 2016 yılında Korgeneralliğe terfi etmiştir.

Korgeneral rütbesiyle; 2016-2017 yılları arasında Jandarma Asayiş Komutanlığı görevini yürüten Orgeneral Arif Çetin, İçişleri Bakanlığının 2017/346 sayılı Kararnamesi ile Orgeneralliğe terfi ederek Jandarma Genel Komutanlığına atanmıştır.

Çetin evli ve iki çocuk babasıdır.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol