Kağıthane'deki sarsıcı cinayette İsrail ayrıntısı

İstanbul Kağıthane'de içerisinde 3 kişinin bulunduğu otomobile maskeli saldırganlar tarafından silahlı saldırı düzenlendi. İstanbul polisi kısa sürede şüphelilerin kimliklerini belirledi. Saldırganlar saatler sonra araçla Türkiye'yi terkettiler. Kanlı saldırının detayları ortaya çıktı

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Olay, dün akşam 22.30 sıralarında Kâğıthane Hamidiye Mahallesi'nde meydana geldi. Park halinde olan otomobilde bulunan 3 kişi, maskeli kişi ya da kişilerin silahlı saldırısına uğradı.

El yapımı susturucu takılı Pietro Beretta Gardone VT ibareli 7.65 mm ruhsatsız tabanca kullanılan saldırıda otomobildeki İsrail pasaportlu emlakçı iş insanı ve koruması yaralanırken, şoför koltuğunda oturan başka bir kişi ise olay yerinde hayatını kaybetti.

HalkTV'den Müslim Sarıyar'ın haberine göre saldırıyı gerçekleştiren şüpheliler olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırılırken, polis güvenlik önlemi alarak inceleme başlattı. Olay yeri inceleme ekipleri, adreste çok sayıda boş kovan ve susturuculu silah tespit etti.

CAMDAN ATLADI ÇİĞ KÖFTECİYE SIĞINDI

Olayda hayatını kaybeden kişinin şoför koltuğunda oturan İsrail pasaportlu Anas Abdel Qadir olduğu öğrenildi.

Aracın ön koltuğunda oturduğu sırada saldırı gerçekleşince camdan atlayıp çevredeki bir çiğ köfteci dükkanına kaçan kişinin iş insanı Fadı M. olduğu öğrenildi. 

Fadı M'nin durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi. İkilinin yanında 3 gün önce işe başlayan emekli asker Eray K'nin ise bacağından yaralandığı ve durumunun iyi olduğu öğrenildi.

ZEYTİNBURNU'NDAN KAĞITHANEYE GELMİŞLER

Konuyla ilgili çalışma başlatan İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri ifadesi alınan Eray K. 3 gün önce emlak ve gayrimenkul işi yapan Anas E.K. ve Fadı M'nin yanında işe başladığını ve emekli asker olduğunu söyledi.

İddiaya göre 3 kişi Zeytinburnu'nda araçla Kağıthane'ye gelmiş burada S. A. Z. adlı yine Filistinli biriyle görüşmüşlerdi.

YÜZÜ MASKELİ SALDIRGANLAR ATEŞ ETTİ

15 dakika sonra görüşme çıkışında olay yerinde araç içerisinde 3 kişi beklediği sırada yanlarına gelen yüzü maskeli bir şahsın peş peşe ateş ederek şoför mahallindeki Anas Abdal Qadir'ı öldürdü.

Ardından da arka koltukta olan koruma Eray K'ya ateş açtı. Saldırgan ön koltukta otururken camdan atlayıp kaçan ve çiğ köfteciye giren Fadı M'nin de peşinden koşarak dükkanda tekrar ateş ederek ağır yaraladı ve olay yerinden kaçtı.

SİLAH TUTUKLUK YAPTI

Kaçarken tutukluk yapan silahını da yere atan saldırgan cadde sonunda kendisini bekleyen araca binerek olay yerinden kaçtı. Polisin yaptığı incelemede şüphelinin kaçtığı aracın kiralık araç olduğu tespit edilirken olay yerinde el yapımı susturucu takılı Pietro Beretta Gardone VT ibareli 7.65 mm ve 8 adet 7.65 mm kovan bulundu.

SALDIRI SONRASI ÜLKEDEN KAÇTILAR

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri saldırının ardından çok yönlü araştırma yaptı. Ekipler yaptıkları araştırmada hem araçta bulunanların hem de saldırganların İsrail pasaportlu olduklarını belirledi.

Güvenlik kameralarından kaçtıkları araçla saldırganların G.S, T.S ve F.A olduğu belirlendi.

Yapılan incelemede 3 şüphelinin saldırıyı gerçekleştirdikten sonra gece araçla yurt dışına çıktıkları belirlendi

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Öte yandan konuyla ilgili İstanbul Valiliği'nden bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "18.08.2024 Pazar günü saat 22.30 sıralarında Kağıthane İlçemizde meydana gelen silahlı saldırı neticesinde yabancı uyruklu A. K. (1994) isimli şahıs hayatını kaybetmiş, şahsın arkadaşı F. M. isimli yabancı uyruklu şahıs da ağır yaralanmıştır.
Saldırıda A. K.'nın koruma görevlisi E. K.' de ayağından yaralanmıştır. Olay yerinde yapılan incelemede saldırıda kullanıldığı düşünülen susturucu takılmış bir tabanca ile çok sayıda boş kovan bulunmuştur. Saldırıda yaralanan 2 kişinin tedavisi, kaldırıldıkları hastanede devam etmektedir. Olayın failinin yakalanmasına yönelik geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır" ifadeleri yer aldı.

SALDIRI ANI KAMERADA

Saldırının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, şüphelinin silahla ateş edip, aracına binip çatışma sonrası  sokaktan hızla çıkış yaptığı görülüyor.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol