Kaptan hat-trick yaptı, Fenerbahçe tur kapısını araladı

Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu ilk maçında deplasmanda İsviçre temsilcisi Lugano'ya konuk olan Fenerbahçe, Edin Dzeko'nun Hat-Trick yaptığı maçta avantaj elde etti.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu ilk maçında temsilcimiz Fenerbahçe, İsviçre'nin Lugano takımıyla deplasmanda karşı karşıya geldi. Toplam yedi golün atıldığı karşılaşmayı 4-3 kazanan Fenerbahçe, deplasmandan avantajlı bir sonuçla döndü. 

Fenerbahçe'de sezonun ilk maçında Hat-Trick yapan Edin Dzeko, galibiyetin baş mimarı oldu. Fenerbahçe'nin diğer golünü Ferdi Kadıoğlu kaydetti. Lugano'nun golleri Ayman El Wafi, Uran Bislimi ve Milton Valenzuela'dan geldi. 

Karşılaşmanın rövanşı, 30 Temmuz Salı günü Kadıköy'de oynanacak. 

Dünyaca ünlü teknik direktörü Jose Mourinho yönetimindeki ilk maçına tutuk başlayan Fenerbahçe, karşılaşmanın başında Ayman El Wafi'nin golüyle yenik duruma düştü. İlk yarım saat istediği oyunu ortaya koyamayan sarı-lacivertliler, bu dakikadan sonra vites arttırdı. Üst üste ataklarla rakip savunmayı zorlayan Fenerbahçe, ilk yarının son dakikasında Edin Dzeko'nun kaydettiği penaltı golüyle soyunma odasına beraberlikle girdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan Fenerbahçe, başlama düdüğünün hemen ardından Edin Dzeko ile ikinci golü buldu. Ancak Lugano, maçta son yarım saate girilirken Uran Bislimi ile beraberliği yakaladı. Fenerbahçe bu gole iki dakika sonra yine Edin Dzeko ile yanıt verirken, Ferdi Kadıoğlu'nun golü farkı ikiye çıkardı. Milton Valenzuela'nın son dakikada attığı gol sonucu belirledi.

UEFA ülke puanı sıralaması güncellendi

Fenerbahçe'nin Lugano deplasmanında elde ettiği 4-3'lük galibiyet, UEFA ülke puanı sıralamasında Türkiye'ye önemli bir katkı sağladı. Çekya ile aradaki puan farkı 0.50'ye indi.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk maçında Fenerbahçe, İsviçre temsilcisi Lugano'yu 4-3 mağlup etti. Deplasmanda kazanılan bu zafer, UEFA ülke puanı sıralamasında Türkiye'nin puanını yükseltti. Maçta 1-0 geriye düşmesine rağmen Bosna Hersekli golcü Edin Dzeko'nun hat-trick yapması ve Ferdi Kadıoğlu'nun golüyle sahadan galip ayrılan sarı-lacivertliler, rövanş maçını 30 Temmuz'da Kadıköy'de oynayacak.

0.200 puan katkısı

Fenerbahçe'nin bu galibiyeti, Türkiye'nin UEFA ülke puanına 0.200'lük bir katkı sağladı. Güncellenen sıralamada Türkiye'nin puanı 33 bin 800'e yükseldi ve Çekya ile arasındaki fark 0.50 puana düştü. Çekya ise gecenin ardından 33 bin 750 puana ulaştı.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol