Kırık telefondan çıkanlar: Arda Turan, Seçil Erzan'a Mehmet Ağar'ın oğlu Tolga Ağar'ı önermiş

Seçil Erzan'ın 181 bin 538 WhatsApp mesajının kurtarıldığı cep telefonuna ilişkin bilirkişi raporunda Arda Turan'ın, fona dahil etmesi için Mehmet Ağar'ın oğlu Tolga Ağar'ı önerdiği öğrenildi.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Seçil Erzan'ın, gözaltına alınmadan önce kırdığı ve onarılarak içindeki 181 bin 538 WhatsApp mesajının kurtarıldığı cep telefonuna ilişkin bilirkişi raporunda; Arda Turan'ın, fona dahil etmesi için Seçil Erzan'a yeni isimler önerdiği, bu isimler arasında Mehmet Ağar'ın oğlu Tolga Ağar'ın da olduğu ortaya çıktı.

Spor dünyasının ünlü isimleri Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan'ın da bulunduğu 21 kişinin dolandırdığı iddiasıyla tutuklu yargılanan DenizBank'ın Leventteki şube müdürü Seçil Erzan'ın beyaz kırık telefonu ve bir sim kartının incelenmesi sonucunda yapılan çözümlemelere ilişkin rapor tamamlanarak, davanın görüldüğü İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. 553 sayfalık raporda, Seçil Erzan ile Arda Turan arasında geçen mesajlaşmadaki "kabe" detayı ise dikkat çekti.

Cumhuriyet'ten Fahrettin Öztürk'ün haberine göre Erzan ile Turan'ın arasında 19 Aralık 2022 tarihinde geçen mesajlaşmada Arda Turan'ın Medine'ye gittiğini Seçil Erzan'a bildirdiği ve "Bugün ödeme yapar mıyız?" diye sorduğu, seçil Erzan'ın ise toplantıda olduğunu ve toplantı bittiğinde Turan'a kendisini arayacağını söylediği görüldü.

20 aralıkta devam eden mesajlaşmada Arda Turan'ın Erzan'a gönderdiği mesajda, "Canım Seçil iyi misin?" dediği, Seçil Erzan'ın ise yanıt olarak, "Ağlattın beni" şeklinde cevap verdiği, aynı günün akşam saatlerinde tekrar devam eden yazışmada Arda Turan'ın "Canım Seçil, sen bana haber gelince yazarsın ben de yarını organize ederim birsey olursa acil Okan'dan ararsın" dediği, Seçil Erzan'ın ise "Arda'cım bu akşam gün sonunda belli olacak sabah hemen haber edicem" diyerek yazışmayı bitirdiği görüldü.

Tolga Ağar'ı önermiş, Erzan kabul etmemiş

Fon vurgununda daha önce basında adı geçmeyen bir ismin Arda Turan tarafından Seçil Erzan'a fona dahil edilmesi için önerilmesi dikkat çeken bir diğer konu oldu. Söz konusu fonda en çok para kaptıran isim olmasıyla dikkatleri üzerine çeken Arda Turan'ın, mesajlaşmalarda Seçil Erzan'a Tolga Ağar'ı önerdiği, Erzan'ın ise bunu kabul etmediği ortaya çıktı.

Seçil Erzan'ın, futbolcu Hakan Balta'yı fona dahil etmek için Arda Turan'a önermesinin ardından Arda Turan'ın da Mehmet Ağar'ın oğlu Tolga Ağar'ı önerdiği rapora yansıdı. Seçil Erzan'ın ise Turan'ın Ağar önerisine, "Tanımıyorum. Söyleme onlara" şeklinde uyarıda bulunduğu raporda yer aldı.

Tolga Ağar kimdir?

Arda Turan'ın fona dahil etmeye çalıştığı Tolga Ağar, önceki dönem olan 27. dönem AKP Elazığ milletvekilliği yaptı. Tolga Ağar'ın şu anda da AKP Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı Marmara Bölge Koordinatörü olduğu biliniyor.

Tolga Ağar, ülkücü mafya lideri Sedat Peker’in iddialarıyla gündeme gelmişti. Peker, 9 Mayıs 2021’de çektiği videoda Elazığ'da yerel televizyon kanalında sunuculuk yapan Kazakistanlı Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi 2'nci sınıf öğrencisi Yeldana Kaharman’ın ölümünden Tolga Ağar’ın sorumlu olduğunu iddia etmişti.

Peker konuya ilişkin çektiği videoda, “Bir gün kızcağız jandarmaya gidip ‘bana tecavüz edildi’ diyor. 18 yaşında. Kız şikayet ediyor, daha sonra helikopterle gelip bu kardeşi, babası (Mehmet Ağar) aldırıyor. Kız ertesi günü ölü bulunuyor. Ne kadar enteresan ve ne kadar acı değil mi? Kendi kızımız için dünyaları yakarız dedik ama orada bir garip öldü ve herkes biliyor. Kimse ağzını açmıyor. Hani kadın kuruluşları? Bir tane gördünüz mü bu olay için eylem yapan? E derin devletin başı. Adam ne istiyorsa o oluyor. Şimdi daha da derin oldu” ifadelerini kullanmıştı.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol