Koronavirüs salgınında son durum: Vaka sayısı 937 bini aştı

Tüm dünyayı hızla etkisi altına alan koronavirüs salgınında vaka sayısı 937 bini aştı

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem
Player yükleniyor...

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün (Covid-19) dünya genelinde bulaştığı kişi sayısı 935 bini geçti. Salgın nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı ise 47 bin 245'e yükseldi.

Koronavirüs kaynaklı can kaybı 47 binin üzerindeyken iyileşenlerin sayısı ise bugün itibariyle 194 bin 286 oldu.

En çok vakanın görüldüğü ABD'de ise, virüsten en çok etkilenen kent olan New York'ta can kaybı 2 bin 219'a ulaştı. İspanya'da ise ölü sayısı 10 bine yaklaştı.

ABD RUSYA'DAN TIBBİ EKİPMAN SATIN ALDI

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Rusya'dan tıbbi ekipman satın aldıklarını bildirdi.

Ortagus, konuya ilişkin yazılı bir açıklama yayımlayarak, yapılan anlaşmanın yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında gerçekleştirildiğini belirtti.

ABD'nin, Covid-19 salgını konusunda küresel bir mücadele verdiğini ancak çözümün tek başına sağlanamayacağını belirten Ortagus, şunları kaydetti:

#reklam#

"30 Mart'ta Başkan Trump ve Başkan Putin arasında yapılan telefon görüşmesinin ardından ABD, 1 Nisan'da New York'a varan ve solunum cihazı ile kişisel koruyucu ekipmanların da olduğu bir uçak dolusu tıbbi malzeme satın almıştır. Her iki ülke de geçmişte kriz zamanlarında birbirlerine insani yardım sağlamıştır ve gelecekte de sağlayacaktır. Hepimizin hayatını tehdit eden ortak bir düşmanın üstesinden gelmek için birlikte çalışma zamanı."

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Rusya’dan, Covid-19'la mücadele kapsamında ABD'ye gönderilen ve tıbbi ekipman taşıyan "AN-124" tipi askeri kargo uçağı, New York Uluslararası Havalimanı JFK’ye indi.

Rusya Savunma Bakanlığı da tıbbi ekipman ve maske taşıyan uçağın, Moskova bölgesindeki Çkalovsk Askeri Havaalanı'ndan ABD'ye gönderildiğini açıklamıştı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, dün "Rusya tarafından ABD'deki kötü epidemiyolojik durum kapsamında tıbbi ve koruyucu ekipman yardımı teklif edildi. Trump, bunu şükranla kabul etti." ifadelerini kullanmıştı.

KUZEY MAKEDONYA'DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Kuzey Makedonya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında 18 Mart'ta ilan edilen olağanüstü hal karırının ardından başta başkent Üsküp’te olmak üzere ülke genelinde hafta içi yerel saat ile 21.00-05.00 arası, hafta sonu ise 16.00-05.00 arası sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

FAS'TA ÖLÜMLER ARTIYOR

Fas'ta yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 39'a, vaka sayısı 654'e yükseldi.

#reklam#

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 2 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle Covid-19 kaynaklı ölü sayısının 39'a yükseldiği, vaka sayısının ise 654 olduğu belirtildi.

Test yapılan ve sonuçları negatif çıkanların sayısının 2 bin 691'e ulaştığı kaydedilen açıklamada, iyileşenlerin sayısının ise 29 olduğu ifade edildi.

İSRAİL SAĞLIK BAKANI İLE EŞİNE KORONAVİRÜS TEŞHİSİ KONDU

İsrail Sağlık Bakanı Yaakov Litzman ile eşinin yeni tip koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıktığı bildirildi.

İsrail Sağlık Bakanlığı Basın Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, 71 yaşındaki Sağlık Bakanı Litzman ile eşine Covid-19 testi yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, Bakan Litzman ile eşinin testlerinin pozitif çıktığı kaydedildi. Bakanın görevini evinden yürütmeye devam edeceği vurgulandı.

Öte yandan İsrail'deki koalisyon hükumetinin ortağı olan Ultra-Ortodoks (Haredi) Yahudi Birleşik Tevrat Partisi (Yahudot HaTora) Başkanı Litzman'ın sağlık durumundan Başbakan Binyamin Netanyahu'nun da haberdar edildiği bilgisine yer verildi.

Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, İsrail'de vaka sayısı 6 bin 92'ye, hayatını kaybedenlerin sayısı 26'ya yükselmişti.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol