Kuruyemişçi, kumarhane çıktı!

Ankara'da kuruyemişçiye ait POS cihazı kumar oynatan şebekeyi çökertti.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, kuruyemişçiye ait POS cihazından yüklü miktarda çekim yapıldığını belirlemesi üzerine çalışma başlattı. Ekipler POS cihazının izini sürdüklerinde ise karşılarına bir binanın tamamının kumarhaneye dönüştürüldüğünü tespit etti. Kameralarla ve gözcülerle korunan binada her şeyi düşünen şebeke, baskında kişilerin kaçmasını kolaylaştırmak ve delilleri yok etmek amaçlı asma kat yaptıkları ve binalar arası geçişler yapılabildiği ortaya çıktı.

Sabah'tan Ömer Çetin'in haberine göre Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, POS Tefeciliğine yönelik yapılan çalışmalarda; bir kuruyemişçiye ait POS cihazlarından gece saatlerinde yüksek miktarlarda çekim yapıldığı ve POS cihazının herhangi bir satış olmadan başka adreste kullanıldığının tespit etti.

BİNAYI KAMERA SİSTEMİ İLE İZLEDİLER

Mali polisin yaptığı teknik ve fiziki çalışmalar sonucu; adreste bulunan binanın tüm dairelerini kumarhane olarak işlettikleri, kumar oynayanların bakiyesi miktarına göre daireye yönlendirildiği, olası bir polis operasyonuna karşı sıkı önlemler aldıkları belirledi. Ayrıca cadde boyunca gözcü beklettikleri, tüm binanın çevresi ve dış kapısının kamera sistemiyle izlendiğini tespit etti.

KUMAR OYNATILAN BİNADA HER DETAY DÜŞÜNÜLMÜŞ

Kumar oynamaya gelen kişiler kameradan tanınması üzerine kapıyı açtıkları ardından ilk kapı geçildikten sonra içeride demir sürgülü kapı olduğu, kişilerin kaçmasını kolaylaştırmak ve delilleri yok etmek amaçlı asma kat olduğu ve binalar arası geçişler yapılabildiği ortaya çıktı.

Kumar oynanan dairelerin kapılarının sürekli kapalı ve kilitli bırakıldığı, olası bir operasyonda daireler arası geçiş yaparak saklandıkları, delilleri asma katlarda ve dairelerde zula olarak tabir edilen yerlere sakladıkları belirlendi.

KUMAR PARASINI POS CİHAZINDAN ÇEKTİLER

Binaya kumar oynamak için gelen kişilerin nakit veya kredi kartından çekim yaparak para yerine geçen pul satın aldıkları ve kredi kartı ödemelerinde farklı işyerlerine ait POS cihazlarının kullanılarak belli bir komisyon aldıkları ve bu şekilde hem tefecilik suçunu hem de Banka ve Kredi Kartları Kanununa Muhalefet suçlarını işledikleri tespit edildi.

 

 

 

 

 

Çalışmalarını tamamlayan ekipler, binaya düzenledikleri Maça Operasyonunda 10 şüpheliyi gözaltına aldı. Kumar oynadığı tespit edilen 20 kişiye her birine ayrı ayrı 4 bin lira para cezası kesildi.

POS CİHAZLARI ELE GEÇİRLDİ

Kumar oynanan bina içerisindeki yapılan aramalarda; 1 adet para sayma makinası, 100 adet 1 dolar, 2 adet el telsizi, çok sayıda kumar organizasyonlarında kullanılan doküman ve aparat, 3 adet POS cihazı, 30 adet çekilmiş POS makinası slipi, çok sayıda iskambil kağıdı ve para yerine geçen değişik renklerde pul ele geçirildi. Gözaltına alınan V.D, G.E.Ş, Ö.Ş, M.D, G.M.G, P.Ç, K.K., B.H, S.D, O.Y isimli kişiler hakkında Tefecilik, Kumar Oynanması İçin Yer ve İmkan Sağlama ve Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanuna Muhalefet Suçlarından adlı işlem başlatıldı.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol