Levent Uysal'dan Nişantaşı Üniversitesi'nde akademisyenlere 'kilo' baskısı 

Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal toplantı salonundaki iki akademisyeni ayağa kaldırarak kilolarıyla ilgili espri yaptı. Bir ay içerisinde 10 kilo vermelerini öğütleyen Uysal bir ay sonra hocaların kilolarını ölçeceğini belirtti.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem
Player yükleniyor...

Korkusuz yazarı Barış Yarkadaş, bazı akademisyenlere kilo baskısı yapıldığını söyledi. İddiaya göre okula ölçüm cihazı yerleştirildi.

#reklam#

Nişantaşı Üniversitesi'nde akademisyenlere kilo verme baskısı yapıldığı iddia edildi. Konuyu köşesine taşıyan Korkusuz yazarı Barış Yarkadaş'ın aktardığına göre Nişantaşı Üniversitesi'nde görevli bir akademisyen, "Haziran ayında yapılan toplantıda Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal toplantı salonundaki iki akademisyeni ayağa kaldırarak kilolarıyla ilgili espri yaptı. Bir ay içerisinde 10 kilo vermelerini öğütleyen Uysal bir ay sonra hocaların kilolarını ölçeceğini belirtti. Bu da yetmezmiş gibi toplantı sonrasında üniversiteye ölçüm cihazı yerleştirildi… Yeni akademik dönem başlangıcına kadar herkese kilo vermesi tavsiye edildi!" dedi.  Levent Uysal hangi işletme mezunu?

Bir başka örnek veren Yarkadaş, şöyle devam etti:

#reklam#

Rezalet bununla sınırlı kalsa iyi… Nişantaşı Üniversitesi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Levent Uysal, neredeyse tüm özel üniversite ve özel okullarda yaşanan bir baskı yöntemini de es geçmiyor! Uysal, tüm akademik ve idari personeli bir WhatsApp grubunda topluyor. Uysal’ın sosyal medyada yaptığı paylaşımlar bu gruba gönderiliyor ve tüm çalışanların bunları hem ‘beğenmesi’ hem de ‘yorum yapması’ isteniyor!

Sosyal medyayı kullanmak istemeyen akademisyenlerin de mutlaka ‘hesap açması’nı isteyen Uysal, “bu hesaplarda okulun tanıtımının yapılmasını’’ istiyor. Çalışanların ayrıca Nişantaşı Üniversitesi’nde çalışmaktan duydukları memnuniyeti dile getirmeleri yönünde de talimat veriliyor.

‘Mutluluk testi’ bile yapmışlar!

#reklam#

Gazetelere boy boy ilanlar vererek öğrenci toplamaya çalışan özel üniversitelerden yalnızca biri Nişantaşı… Akademisyen kaynağım “Ne yazık ki; birçok okul aynı durumda. Ama bizimki artık katlanılır gibi değil’’ diyerek anlatmaya devam ediyor:

“Temmuz ayının sonuna doğru yapılan ikinci toplantıda bazı hocalar sahneye davet edildi. ‘Kendini Nişantaşı ailesinin üyesi olarak hissediyor musun?’ sorusuna maruz kalan hocaların cevapları Uysal’ı yeterince mutlu etmedi…

Bunun üzerine şu ifadeler sarf edildi:

-Mutsuz olan insanlar önce izin kullansın, mutsuzluğu geçmediyse ücretsiz izin kullansın. Hala mutsuzlarsa üniversite ile ilişiklerini kessinler. Mutsuz ve negatif insanlarla çalışmak istemiyorum!”

Ne güzel değil mi!

#reklam#

Akademisyenlere ve diğer çalışanlara her türlü mobbingi uygulayacak ve bir de ‘mutlu’ olmalarını isteyeceksin! Üstüne üstlük; hiçbir hakkın olmadığı halde, çalışanları ‘tahtaya çıkarıp’ mutluluk sorgulaması yapacaksın! Mutlu olmadığını düşündüklerini de ‘işsiz bırakmak’la tehdit edeceksin!

Biliyorum, okurken bile içiniz sıkıldı! İsyan ettiğinizi ve “Yok artık, bu da mı yapılmış?’’ dediğinizi duyuyorum…

Ancak ne yazık ki; üniversitelerimizin içler acısı hali bu işte…

Türkiye, akademik dünyada artık ilk 500’de bile yok…

Nasıl olacak ki?

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol