Olimpiyatların gözdesiydi, kovuldu

Paraguaylı yüzücü Luana Alonso, Paris Olimpiyat Köyü'nden "uygunsuz ortam" gerekçesiyle uzaklaştırıldı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Paraguaylı Olimpiyat yüzücüsü Luana Alonso, Paris'teki resmi sporcu köyünden "uygunsuz bir ortam" yarattığı iddiasıyla çıkarıldı. Oyunların en dikkat çekici sporcularından biri olan Alonso, takımının kararı doğrultusunda köyden ayrılmak zorunda kaldı.

Sporcuların yarışma süresince antrenman yapmaları, dinlenmeleri ve diğer yarışmacılarla kaynaşmaları için konakladığı köyde yaşanan bu olay, Olimpiyatlarda yankı uyandırdı. Paraguay takımı, Alonso'nun 11 Ağustos Pazar günü sona erecek yarışmanın sonuna kadar köyde kalmasına izin vermedi.

Tokyo Olimpiyatları'nda yarışan Alonso, bu kez takım arkadaşları arasında "uygunsuz bir atmosfer" yaratmakla suçlandı.

Paraguay Olimpiyat Komitesi (COP) Başkanı Larissa Schaerer "Alonso bir süredir yüksek performanslı bir sporcunun parametrelerini karşılamıyor" dedi. Alonso'nun antrenörü tarafından bildirilen bu durumun, sporcuların Olimpiyat Oyunları sonrası gözden geçirileceğini belirtti. Schaerer, "Bu süreçte kendisiyle sorunlar yaşadık" diye ekledi.

Alonso, sosyal medya hesabından emekliliğini duyurdu:

“Artık resmileşti! Yüzmeden emekli oluyorum! Yüzme; hayal kurmama izin verdiğin için teşekkür ederim, bana savaşmayı, denemeyi, azmi, fedakarlığı, disiplini ve daha pek çok şeyi öğrettin. Sana hayatımın bir bölümünü verdim ve bunu dünyadaki hiçbir şeye değişmem çünkü hayatımın en iyi deneyimlerini yaşadım, bana binlerce sevinç, diğer ülkelerden her zaman kalbimde taşıyacağım arkadaşlar, eşsiz fırsatlar verdin. Bu bir veda değil, yakında görüşürüz.”

Olimpiyat Köyü’nden ayrıldıktan sonra Amerika Birleşik Devletleri'ne giden Alonso, gelecekte Spor Bakanlığı için aday olmayı düşündüğünü de belirtti.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol