Ortak Yarınlar ödül programı için başvurular başladı

-Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından ülkemizde sosyal sorumluluk bilinciyle geliştirilen projeleri ödüllendirmek ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen Ortak Yarınlar Ödül Programı’na başvurular başladı.  

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Gelenekselleşen programın bu yılki ana teması “Çalışma Hayatının Geleceği”.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından ülkemizde kurumsal sosyal sorumluluk (KSS) bilincini yaygınlaştırmak ve bu bilinçle hayata geçirilen projelerin görünürlüğünü artırmak amacıyla her yıl Ortak Yarınlar Ödül Programı düzenleniyor.

Bu yıl altıncısı düzenlenecek olan Ortak Yarınlar Ödül Programının ana teması “Çalışma Hayatının Geleceği” olarak belirlendi.

TİSK Mikrocerrahi Vakfı’nın desteği ile yürütülen Ortak Yarınlar’a başvurular 16 Ekim 2024 tarihine kadar devam edecek.

TİSK’ten yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

“TİSK olarak, ülkemize, çalışanlarımıza ve işletmelerimize fayda üretmek amacıyla ve sosyal sorumluluk bilinciyle projeler geliştirmeye devam ediyoruz. Ülkemizde bu bilinçle hareket ederek hayata geçirilen projelerin görünürlüğünün artırılmasını ve iyi uygulamaların kamuoyu ile paylaşılarak daha büyük kitlelere ulaşmasını çok değerli buluyoruz.

Bu kapsamda, KSS alanında farkındalığı artırmak ve kurumları bu konuda teşvik etmek için yürüttüğümüz Ortak Yarınlar Ödül Programımıza başvuruları başlatmış olmaktan mutluluk duyuyoruz.

“Ortak Yarınlar Birlikte Mümkün” diyerek her yıl farklı bir odak konusu ile yürüttüğümüz ve ülkemizde geleneksel hale gelen programımızın bu seneki ana temasını “Çalışma Hayatının Geleceği” olarak belirledik.   

Bu kapsamda, Ortak Yarınlar’da bu yıl, çalışma hayatında yaşanan değişim ve dönüşümlere yönelik sosyal sorumluluk bilinciyle geliştirilen, işgücünü geleceğe hazırlayan, yeni nesil çalışma modellerini odağına alan, ikiz dönüşüme adaptasyon sürecini hızlandıran, çalışma hayatına ve ülkemize katma değer sunan fikir ve projeler yarışacak.

Programımızın başvuru sürecini 18 Eylül’de başlattık. Başvuru süreci 16 Ekim’de sona erecek. Başvurular https://www.ortakyarinlar.com/  adresi üzerinden dijital olarak yapılacak.

Söz konusu projeler, ana temamız çerçevesinde şekillenen “Birlikte Mümkün, Çeşitlilik ve Kapsayıcılık, Dijitalleşme, Yeşil Dönüşüm, İşimizin Yarını ve İş Sağlığı ve Güvenliği” kategorilerinde değerlendirilecek.

Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından teknik jüri değerlendirmesi yapılacak. Belirlenen finalist projeler ise Kasım ayında iş, sanat, basın ve akademi dünyasından oluşan jüri ve halk oylamasına sunulacak. Tüm değerlendirme süreci sonrasında, sosyal sorumluluğa gönül veren ve ülkemizi daha güçlü yarınlara taşıyan kurumlar, ödülleri ile Aralık ayında düzenleyeceğimiz Tören’de buluşacak.

Her yıl Programımıza kurumlardan artan ilginin ve daha büyük bir kitleye ulaşmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu kapsamda, Ortak Yarınlar’ı birlikte inşa edeceğimiz Ödül Programımıza bu yıl da sosyal sorumluluğa gönül vererek çalışmalar yürüten ve ülkemizde örnek projeler üreten tüm kurumları davet ediyoruz. Programımıza kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, şirketler, eğitim kurumları, vakıf ve dernekler vb. tüm kurum ve kuruluşlar projeleri ile başvuru yapabilir.”

Gönüllülük esasıyla yürütülen program, her yıl olduğu gibi bu yıl da kurumlara başvuru esnasında sosyal sorumluluk odağında adım atma fırsatı sunacak. Bu kapsamda kurumlar, Tohum-Eğitim, Kültür ve Doğa Derneği iş birliğinde TİSK tarafından hayata geçirilen “Yeşile Ortak Ol” kampanyasına fidan bağışı yapabilecek. Fidanlar  Ortak Yarınlar Hatıra Ormanı’nda yerini alacak.

Geçtiğimiz yıl halk oylamasına 30 bin kişi katılmıştı

Geçtiğimiz yıl Cumhuriyetimizin 100.yılında Çalışma Hayatı odağında düzenlenen programa 200’ü aşkın proje için başvuru yapılmış ve 42 proje finalde kalmıştı.

Ayrıca son 4 yıldır, programa başvuru yapan kurumlar yaptıkları bağışlarla 1000’i aşkın çocuğun eğitimine de katkı sağlıyorlar. Ortak Yarınlar’ı destekleyen TİSK Mikrocerrahi Vakfı ise, İş Sağlığı ve Güvenliği kategorisinde ödül alan kurumlarda çalışanların çocuklarına eğitim bursu veriyor.

Programa ilişkin tüm detaylar https://www.ortakyarinlar.com/ web sitesi üzerinden ve TİSK sosyal medya hesapları üzerinden takip edilebilir.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol