Özel sektör ve kamudan iş birliği protokolü

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, İstanbul’da bir araya gelerek “Nitelikli İş Gücü Yetiştirilmesine Yönelik İş Birliği Protokolü’nü” imzaladı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

İş dünyasının talep ettiği niteliklerde iş gücünün yetiştirilmesine yönelik kamu-özel sektör iş birliğinin geliştirilmesini hedefleyen protokol ile aktif iş gücü programları düzenlenmesi, kadın, genç ve engelli iş gücünün niteliğinin artırılmasına ve işverenlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün sağlanmasına yönelik çalışmalar yapılması hedefleniyor.

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol protokolün imzalanmasının ardından yaptığı açıklamada aşağıdaki ifadelere yer verdi:

“Çok hızlı bir dönüşüm sürecinden geçiyoruz. İkiz dönüşüm kısa vadede bazı geleneksel işlerin kaybolmasına neden olsa da orta ve uzun vadede daha fazla iş yaratacak.​

Dijitalleşme, robotik ve yapay zekâda yaşanan gelişmeler çalışanların bu değişime ayak uyduracak yeni yetenekler kazanmasını zorunlu hale getiriyor.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) olarak iş gücü açıklarını kapatacak yaklaşımların geliştirilmesinin ve başta dijitalleşme, yeşil dönüşüm ve teknolojik gelişmeleri hedefleyen mesleki eğitimlerin yaygınlaştırılmasının gereğini her fırsatta ifade ediyoruz. Bunu başarmak için de özel sektör-kamu iş birliğinin önemini biliyoruz.

İmzaladığımız bu protokol ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek çalışma hayatımız için kritik değere sahip kıymetli bir iş birliğinin ilk adımını attık.

Gerek sektörlerin ihtiyacı olan nitelikli iş gücünün sağlanmasının gerekse kadın, genç ve engelli iş gücünün niteliğinin artırılarak istihdamda daha çok yer almalarının önünü açacak güçlü bir iş birliğine imza attık.

Ben bir kez daha her zaman olduğu gibi bizlere bu iş birliği için desteğini sunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Prof. Dr. Vedat Işıkhan’a teşekkür ediyorum.

Protokolümüz kapsamında, öncelikle özel sektörün iş gücü ihtiyacı ve talebi ortaya konacak. Akabinde de özel sektörün talep ettiği niteliklerde kadın, genç, engelli iş gücünün yetiştirilmesine yönelik başta dijitalleşme, yeşil dönüşüm ve teknolojik gelişmeleri hedefleyen mesleki eğitim programları düzenlenecek.

Bu sayede hem istihdama yeni katılacak hem de istihdamda yer alan çalışma arkadaşlarımızın mesleki dönüşümü gerçekleştirilecek.

Bu vesileyle, ülkemizin gelişimine, çalışma hayatımızın dönüşümüne çok büyük katkılar sağlanabileceğine gönülden inandığım protokolün çalışanlarımıza, işverenlerimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol