Robert Yüksel Yıldırım ABD'de 170 milyon dolara şirket aldı

Yıldırım Holding, ABD’deki Elementis plc’nin krom iştiraklerini satın almak için anlaşma imzaladı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem
Player yükleniyor...

 Yıldırım Holding, ABD’deki Elementis plc’nin krom iştiraklerini satın almak için anlaşma imzaladı. Satın alma anlaşmasına göre Elementis Krom’un işletme değeri toplamda 170 milyon ABD doları olarak belirlendi.

Sözleşmeye göre, tüm işlem maliyetleri ve işletme sermayesi düzenlemelerinin ardından vergi hariç Elementis’e 119 milyon ABD doları ödeme yapılacak.

#reklam#

Şirketin devir teslimi aşamasında ise 35 milyon ABD Doları tutarındaki çevresel borçlar ve 8 milyon ABD doları tutarındaki diğer borçlar da Yıldırım Holding’e transfer edilecek.

Hayallerimiz gerçek oluyor

Elementis, Amerika kıtasındaki tek krom kimyasalları şirketi olarak faaliyet gösteriyor. Kuzey Amerika’da ise lider konumda bulunuyor.

Yıldırım Şirketler Grubu’nun İcra Kurulu Başkanı Robert Yüksel Yıldırım, satın alma hakkında şunları söyledi:

“Dünyanın “Krom Şirketi” olma hayaliyle başladığımız yolda, Elementis’i bünyemize katmamız en önemli adımlardan biri oldu. Artık krom kimyasallarını da portföyümüze katarak, uçtan uca krom çözümleri sunmaya ve Yıldırım Grup çatısı altında müşterilerimize tek elden krom deneyimi yaşatmaya hazırız.”

Robert isminin hikâyesi

Türkiye’nin en büyük krom cevheri üreticisi olan Yıldırım Holding madencilik, kimyevi gübre, kömür, enerji, liman işletmeciliği, denizcilik, tersanecilik sahalarında faaliyet gösteriyor. Krom cevheri üreten Eti Krom ve İsveç’teki Vargön Alloys gruba bağlı şirketlerden.

 Yıldırım Grubu’nun Başkanı Yüksel Yıldırım, yurtdışında ‘Robert Yıldırım’ olarak tanınıyor. Yıldırım, Robert isminin hikâyesini Milliyet’e şöyle anlatmıştı:

#reklam#

“1983’te İstanbul Teknik Üniversitesi’ni bitirip dil öğrenmek ve master yapmak için Amerika’ya gittim. Mühendis olarak çalışmak için başvurduğum şirketlerden, ‘çalışma iznin yok, Green Card‘ın yok’ diye geri çevrildim. O sırada Çinli, Hintli arkadaşlarımın kolayca iş bulabildiği görünce ‘Siz nasıl iş buluyorsunuz’ diye sordum.

‘İsimlerimizin önüne Michael, John gibi isimler koyduk. Daha kolay iş buluyoruz’ dediler. Ben de isim aramaya başladım. Silikon Vadisi’ndeki şirketlerin yönetimindeki isimleri inceledim. Baktım ki aralarında en çok Robert var.

 Ben de Robert oldum. Robert olur olmaz iş teklifi aldım. Türkiye’ye dönüp kendi şirketimizde rol üstlendiğimde de, uluslararası görüşmeler yaparken hep Robert ismini kullandım. Yabancıların Yüksel’i telaffuz etmesi zor. Robert sayesinde kolay iletişim kurdum.”

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol