Şahinler'in işlediği cinayetle tehdit etmişler: Erden Timur'un haberi varmış

Şahinler suç örgütüne yönelik yapılan operasyonda tutuklanan Nef’in proje danışmanlarından olan Salih Yiğiner’in ifadeleri çok konuşulacağa benziyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Erden Timur’un proje danışmanı olan Yiğiner, parasını geri isteyen bir mağduru Şahinler suç örgütünün Kalamış ve Ataşehir’de işlediği cinayetlerle tehdit ettiği ortaya çıktı.

Nef’ten dükkan alan bir müşteki dolandırıcılık olayını Erden Timur’a e-mail atarak ihbar etmiş.

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, Bir dönemin en büyük inşaat şirketlerinden olan ve ismi Galatasaray ile özdeşleşen Nef, şimdi ise Sedat Şahin suç örgütüyle anılıyor.

Yalvaç Grup’un sahibi Şefik Yalvaç, emniyete ölümle tehdit edildiğine dair bir ihbarda bulundu. Bu ihbarın ardından polis aylarca teknik ve fiziki takip yaptı.

2023 yılının Ekim ayında yapılan operasyonda Şahinler suç örgütünden Mehmet Şahin, Hasan Akdeniz ile birlikte Erden Timur’un proje danışmanlarından Salih Yiğiner gözaltına alındı.

SİLiVRİ’DE YAPILAN DURUŞMA DÖRT GÜN SÜRDÜ

Silivri Cezaevi’nde bulunan mahkeme salonunda ilk duruşma dört gün sürdü. İş insanı Şefik Yalvaç, Nef Ataköy 22 isimli projesinden aldığı bir dükkanın kayıtlarda kömürlük vasfında çıkması üzerine senetleri ödemekten vazgeçti.

İddialara göre, ‘Proje başlasın ödemeye ondan sonra devam edeceğim’ dese de Nef'in proje danışmanı olan Salih Yiğiner ve Şahinler suç örgütünün muhasebecisi olan Hasan Akdeniz’in iddialara göre Yalvaç’ın lüks bir aracını yağmaladı.

Yiğiner, parasını ve arabasını geri isteyen Yalvaç’ı 2015 yılında Ataşehir’de öldürülen Emre Günaydın ile 2021 yılında 25 milyon dolarlık yat cinayetleriyle tehdit etti.

Dosyadaki ses kayıtları üzerinden Mahkeme Başkanı ile Erden Timur’un proje danışmanı Salih Yiğiner arasındaki o diyaloglar:

EMRE GÜNAYDIN’I BİLİR MİSİN?

Mahkeme Başkanı: Salih masada “senet imzaladın, senetleri ödeyeceksin lan” diyerek çıkıştı. Hasan Akdeniz ise “Salih sakin ol, Şefik bizim kardeşimiz, dur bakalım, konuşur, anlaşırız. 5 adet taksit gecikmişti. Gelen ihtar üzere ben Fatih Peker'i, Hasan Akdeniz, Salih'i herkesi aramaya başladım ve bu şahıslara ben proje bitmeden, tapumu almadan kimseye ödeme yapmam dedim.

Salih: Şimdi Şefik 2 adet senedi gününde ve düzenli ödedi sonra tahmin ediyorum 5 adet senedi ödeyemediği için beni aradı. Nef'e bir araç vermek istedi kendisi ve 3 taksit karşılığında Mercedes SL markaydı zannedersem plakasız, ruhsatı çıkmamış, bir aracı NEf'e teklif ettik ve kabul ettiler. Geçmişteki araç ticaretlerinden, sonra bu ticari ünite ile Nef arasında da bir taraf değilim. Yani burada dükkan satıcısı Nef, ben aracıyım.

MAHKEME BAŞKANI: Tamam ses kayıtlarını okuyayım o zaman. "Bak kardeşim ben sana dostane konuşuyorum. Sen ne yaparsın, ne edersin beni ilgilendirmez. Benim Emre Günaydın vardı bilir misin Emre Günaydın’ı ?

SALİH YİĞİNER: Az önce anlattığım konu.

TİCARETTE HIZLI BÜYÜDÜĞÜNÜ ANLATTIM!

MAHKEME BAŞKANI: Şefik Yalvaç: Şu öldürüldü Ataşehir’de, Salih Yiğiner: Hah, Şefik Yalçın: Hı hı, Salih Yiğiner: Emre ile ben 2 sene ortaklık yaptım. Tamam mı. Cezaevinden çıkınca, cezaevine girmeden önce tanışmıştık. Cezaevinden çıkınca da Emre’yi de kimse sevmezdi ama ben severdim. Yani delikanlı çocuktu. Biz onla babacım bir başladık. Sıvı deterjan üretiyorduk. Kazanıyorduk fabrika. Amerika’dan formül geliyordu, vesaire vesaire ondan sonra bunun gibi 5-6 tane iş biz çok kısa bir sürede 1 sene içerisinde şampiyonlar ligine doğru gittik. 2013 de Esler ilk geldi Türkiye'ye yeni kasa esler iki tane girdi.

SALİH YİĞİNER: Bahsedilen orada araç markası Mercedes

MAHKEME BAŞKANI: Araç markası tamam. " Adil abi getirdi tık ikisini biz aldık. Hediye ettik, Bu bir gün Şahin’den.

SALİH YİĞİNER: Kısacası şu ticarette ne kadar başarılı ve hızlı büyüdüğünü anlatıyorum.

MAHKEME BAŞKANI: Adam süre verdi. 72 saat içinde öldüreceğim onu dedi. 72 saat içinde de öldürttü. Sedat Şahin için mi söylüyorsun Hasan Akdeniz mi, Ben isim söylemiyorum demişsin. Şefik Yalvaç: Şahin grubu ile ters düştü dedin ya. Ben Sedat Şahin’le Hasan Akdeniz’in de çok aman aman yoğun bir iştirakçi olduğunu düşünmüyorum. Şeklinde konuşmalar var. Bu konuşmaları nasıl açıklıyorsunuz evet.?

SALİH YİĞİNER: Bu konuşma kaydedilmiş doğrudur böyle bir muhabbet yapmışız telefonda.

AVUKATINA DA SÖYLE SAĞI SOLU KARIŞTIRMASIN

MAHKEME BAŞKANI: Avukatına da söyle. Sağı solu karıştırmasın. Ha çözebilecekse buyursun kendi çözsün evet.

SALİH YİĞİNER: Doğru bahsettiğim şey parasını zararsız olarak Nef'ten alabilme ihtimalini konuşuyorduk ben ona o sözü verdim. Farklı bir gayrimenkul alarak çözebiliriz diye bahsettiğim şey o. Emre'nin başından geçen olayı da kısaca anlatayım o da tahmin ediyorum 2014 yılında Ataşehir'de ortağı tarafından öldürüldü

ŞEFİK YALVAÇ VEKİLİ SÜHEYLA BALTA: Elimdeki protokolde 175.000 Dolar değerinde Mercedes marka aracı müvekkilinden yağmalamışsınız ve bu aracı Nef'in borcuna karşılık olarak aldığınızı söylemişsiniz

SALİH YİĞİNER: Başkanım ben müsaade ederseniz cevap vermek istemiyorum. Evet ben avukat hanımın hiçbir sorusuna cevap vermek istemiyorum

SÜHEYLA BALTA: Kalamış cinayetlerini müvekkile anlatmasının sebebi nedir?

SALİH YİĞİNER: Öyle bir şey anlatmadım. Onlar Şefik beyin ifadelerinde var.

SÜHEYLA BALTA: Bir Milyon değerinde olduğunu söylediğiniz Nef projesindeki dükkanın ekspertiz raporu da var kömürlük vasfına haiz olduğu söyleniyor. Bunu siz bilerek mi, bilmeniz gerekiyor zaten siz satmışsınız biliyor muydunuz bu vasfı?

SALİH YİĞİNER: O proje Ataköy'de E5 yolu üzerinde buraya çok yakın geçerken bir uğrayın isterseniz, ben ring aracında gördüm bayıldım. Bugünkü fiyatlarını sorun ortaya çıkar.

ERDEN TİMUR’UN HABERİ VARDI!

Dosyanın bir diğer müştekisi olan Cemal Özdem’in avukatı, dolandırıcılık olayının Nef'in sahibi Erden Timur’a da ihbar edildiğini belirterek, atılan e-maili mahkemeye sundu.

Şahinler suç örgütünün muhasebecisi Hasan Akdeniz, atılan e-maili doğruladı ve şu ifadeyi verdi:

‘’Tam da şimdi geçmiş zaman hatırlamıyorum.. Bende Mehmet Ali'ye maille ilgili ne söyledim, Erden Timur e-mail atmıştı, o değil ya şey atan maili, Cemal Özdem mail atıyor Erden Timur'a… Mehmet Ali de bana attı onu whatsapp’tan, dedi ki abi bak Cemal Özdem bizi Erden Timur'a şikayet etmiş. Dedim kardeşim siz gidin ticareti kiminle yaptıysanız onunla görüşün, hep beraber toplanın beraber gidin Erden Timur ile görüşün dedim’’

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol