Saray müteahhidi: Türkiye'de çok zor zamanlar geçirdik

Rönesans CEO'su Erman Ilıcak, İngiliz Financial Times gazetesi ile yaptığı röportajda Türkiye ekonomisinin 'en kötüyü' geride bıraktığını söyledi.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Rönesans CEO’su Erman Ilıcak Financial Times’a konuştu. Ilıcak, Türkiye’nin enflasyonist politikalardan uzaklaşma konusunda ‘çok iyimser’ olduğunu söyledi.

Ilıcak, Türkiye’nin hiperenflasyonu ve ekonomik krizin en kötü yanını geride bıraktığını söyledi. Ilıcak ayrıca Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in hayata geçirdiği revizyon konusunda ‘çok iyimser’ olduğunu söyledi.

‘ZOR ZAMANLAR GEÇİRDİK’

“Türkiye’de çok zor zamanlar geçirdik” diyen Ilıcak, enflasyonist sürecin ve şubat ayındaki yıkıcı depremin ve seçimlerin ardından ülkenin “gerçekten toparlanmaya başladığını ve yeniden daha fazla üretmeye” başlayacağını söyledi.

Ilıcak, Türkiye’nin Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan ile olan ilişkilerin son dönemde iyileşmesinin de iş dünyası için çok önemli olduğunu söyledi. Ilıcak, “İlişkiler kurmak, barışmak ve çıkarlarımızı aynı hizaya getirmek her zaman ekonomik yönden fayda sağlar” dedi.  Ilıcak, batılı şirketlerle iş yapma konusunda da umutlu olduğunu söyledi.

SARAYI YAPMIŞLARDI

Türkiye’nin en büyük inşaat şirketleri arasında yer alan Rönesans, Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın ve Türkiye’nin güneyinde yapım aşamasında olan hızlı tren projesi gibi pek çok devlet projesinin müteahhidi.

Geçen yıl yaklaşık 3 milyar Euro gelir elde eden grubun yurt dışında da önemli operasyonları bulunuyor.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol