Selçuk İnan, Denizbank hakkında 'iftira' suçundan şikayetçi oldu

Denizbank'ın Levent'teki şube müdürü Seçil Erzan'ın aralarında ünlü futbolcu ve teknik adamların da yer aldığı isimleri dolandırdığı fon vurgununda yeni bir gelişme yaşandı

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Bankanın hakkında vergi kaçakçılığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunan eski Galatasaraylı futbolcu Selçuk İnan, "Banka itibarının zedelendiğini iddia etmişse de, bu kadar insanın mağdur edilmesine yol açan Seçil Erzan'a yılın bankacısı ödülünü vererek kendi itibarını zedelemiştir. Tarafıma hasmane tavır sergilediler. Esas mağdur benim" diyerek banka ve banka yöneticileri hakkında iftira suçundan şikayetçi oldu.

Denizbank Levent şube müdürü Seçil Erzan, aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan'ın da bulunduğu 18 kişiyi toplam 45 milyon 770 bin dolar ve 7 milyon 384 TL dolandırmıştı.

Sabah'tan Mustafa Sait Özkan'ın haberine göre banka, Seçil Erzan'dan şikâyetçi olan eski Galatasaraylı futbolcular Selçuk İnan, Emre Çolak ve tercüman Mert Çetin'i vergi kaçakçılığıyla suçladı.

Erzan'ın dolandırdığı isimler arasında yer alan ve bankanın hakkında suç duyurusunda bulunduğu eski Galatasaraylı futbolcu Selçuk İnan, basın açıklamasında bulundu.

İnan, söz konusu bankayla 20 yıldır çalışmış olduğunu, bankanın ve yöneticilerinin hasmane tavırlarla mesnetsiz bir şekilde hakkında şikayette bulunduğunu basın yoluyla öğrendiğini dile getirdi.

Bankanın kendilerini mağduriyetine sebebiyet verdiğini ortada olduğunu söyleyen İnan, "Zararlarımızı zararlarımızı ve mağduriyetimizi gidermek yerine bu tip gerçeklikle ilgisi olmayan ve mesnetsiz bir şikayeti tamamen hasmane tavırlarla yapmasını kamuoyunun takdirine bırakıyorum" dedi.

GEREKLİ HUKUKİ YOLLAR BAŞVURUYORUZ

"Bu süreçte bütün ödemelerini banka şubesi içinde ve bankanın kurumsal fon hesabına yaptım" diyen İnan, muhatabının ilgili banka olduğunu dile getirdi. "Nitekim bana, paranın bankanın kurumsal fon hesabına yatırıldığına dair bankanın ıslak imzalı ve kaşeli belgeleri verildi.

Buna rağmen yaptığımız şikayet kapsamında BDDK soruşturma izni vermedi. Bu karara karşı hukuki yollara başvurup iptal davası açtık. Banka yöneticileri hakkında BDDK'nın soruşturma izni vermemesi nedeniyle verilen takipsizlik kararına da itiraz ettik. Gerekli tüm hukuki yollara başvuruyoruz" diyen İnan, kendisinin bu süreçte mağdur olduğunun açık olduğunu kaydetti.

HASMANE TAVIR SERGİLEDİLER

Bankanın kendisi hakkında yaptığı bu şikayetin, banka yöneticileri ve bankayı, savcılığa şikayet etmesi ve dava açılması nedeniyle yapıldığını vurgulayan İnan, "Salt bu husus dahi, bankanın ve yöneticilerin tarafıma karşı hasmane tavrını ortaya koymaktadır.

Ayrıca belirtmek gerekir ki banka tarafından yapılan bu şikayette önemli bir çelişki bulunmaktadır. Şöyle ki banka, bir yandan yöneticisi Seçil Erzan'ın "kurumsal fon" adı altında aldığı paraların kendi uhdesinde bulunduğunu savunmakta iken; öte yandan kendisi tefecilik suçunun mağduruymuş gibi şikayette bulunmuştur. Banka bu şikayetiyle "kurumsal fon" adı altında toplanan paranın kendi uhdesinde olduğunu net bir şekilde kabul etmektedir" dedi.

İFTİRA SUÇUNDAN ŞİKAYETÇİ OLDU

İnan açıklamasında şunları söyledi: "Ayrıca belirtmek gerekir ki, her ne kadar 'banka itibarının zedelendiğini' iddia etmişse de banka, bu kadar insanın mağdur edilmesine yol açan Seçil Erzan'a yılın bankacısı ödülünü vererek kendi itibarını kendi zedelemiştir.

Ben de banka ve yöneticileri hakkında bugün itibariyle TCK'nın 267. Maddesi kapsamında iftira suçundan şikayetçi oldum. Hukuk devletinin gereği olarak mağduriyetimizin yargılama makamları tarafından giderileceğini umut ediyorum."

KİM NE KADAR KAPTIRDI

Seçil Erzan'a tercüman Mert Çetin 75 bin dolar, kaleci Muslera 500 bin dolar, Selçuk İnan 1.6 milyon dolar, Emre Çolak 3.2 milyon dolar, Emre Belözoğlu 4.5 milyon dolar, Arda Turan ise tam 13.9 milyon dolar kaptırdı.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol