Şimşek istifa etmedi ama seyreltmeden rahatsız

İlk olarak ‘yalanlama’ başlığıyla bir basın açıklaması yapan Şimşek, ikinci iddianın üzerine sosyal medya üzerinden geniş bir açıklama yaptı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Ekonomim'den Hüseyin Gökçe'nin yazısına göre Mehmet Şimşek, herhangi bir şekilde istifa ifadesini kullanmadı. Ancak vergi gelirinin artırılmasına yönelik hayata geçirmek istediği düzenlemeler tırpanlandıkça bundan rahatsız oldu ve rahatsızlığını açık açık dile getirdi.

Ancak şunun da altını çizmek gerekir ki herhangi bir sivil toplum örgütüne bağlı olmayan ancak şu ana kadar hayata geçirilen ve Şimşek’in önümüzdeki dönemde hayata geçirileceğini duyurduğu vergi yükünü artıracak düzenlemelerden olumsuz etkilenecek kesimler çok güçlü lobi faaliyetleri yürütüyorlar.

Bu arada Mehmet Şimşek istifa iddialarına karşılık farklı iletişim tercihleri kullandı. İlk olarak ‘yalanlama’ başlığıyla bir basın açıklaması yapan Şimşek, ikinci iddianın üzerine sosyal medya üzerinden geniş bir açıklama yaptı. Mehmet Şimşek bu açıklamasında da programın başarıyla uygulandığını ifade etti.

Bir parantez de lobisi olmayan emekçiler için açmak gerekiyor. Türkiye’de sendikalılık oranı yüzde 15’lerde ve bu kadar düşük oranla zaten işçi kesiminin sesinin ne kadar güçlü çıkabileceği tartışılır. 

Enflasyonun sabit gelirlilerin ücretlerinde büyük tahribat yaptığı dönemde asgari ücrete yıl ortası artış yapılmaması tahribatın boyutu artırdı. Ayrıca gelir vergisi dilimleri de değişmediği için çalışanların çok büyük bölümü yılın ilk çeyreğinden sonra daha fazla vergi vermek zorunda kaldı.

Özel sektörün bir kısmı işvereniyle net gelir üzerinden anlaşsa da bu durumda işveren çalışanı için ödediği vergi arttığı için, maaşa yapacağı zam oranını belirlerken daha dikkatli davranıyor.

Sendikaların emekçilerin haklarını savunmak için eylem yapmaları kadar doğal olan bir şey yok. Ancak bu eylemin iş işten geçtikten sonra yapılması, çalışan kesim üzerinde büyük rahatsızlık yaratıyor.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol