Sinan Ateş suikastiyle ilgili yeni iddia: Nasıl takip edildi?

Gazeteci Tolga Şardan, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş suikastının motosikletli eylem ekibince gerçekleştirildiğini belirterek, eylem ekibinin İstanbul’dan geldiğini iddia etti.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem
Player yükleniyor...

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Sinan Ateş'in Ankara’da uğradığı suikast sonucu öldürülmesiyle ilgili tartışmalar devam ediyor. Gazeteci Alican Uludağ, MHP İstanbul İl Başkanlığı yöneticisi ve Eski Ülkü Ocakları Maltepe Şube yöneticisi Ufuk Köktürk'ün gözaltına alındığını duyurdu. Böylelikle suikast soruşturmasında ilk kez MHP bağlantısı iddiası gündeme geldi.

T24 yazarı Tolga Şardan ise bugünkü yazısında gözaltı süreçleriyle ilgili bir yazı kaleme aldı.

#reklam#

Şardan, “Motosikletli eylem grubunun İstanbul'dan geldiği iddiası var. Bu iddiayla ilgili de yetkili makamlardan bir açıklama yok. Ankara dışından bir eylem ekibi gelip saldırı yaptıysa başkentte destek aldıkları bir yapı mutlak vardır” vurgusu yaptı. Şardan’ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

“Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, yeni yıla iki gün kala başkentte muhafazakâr kesimin adresi olarak bilinen Çukurambar'da öldürüldü. Suikast, son dönemde sıkça tercih edilen motosikletli eylem ekibince gerçekleştirildi.

Ülkücü camia içinde sevilen ve epeyce taraftara sahip olan Ateş'in öldürülmesi, suikastın yaşandığı günden itibaren soru işaretlerine neden oldu. Aradan geçen sürede; cinayet soruşturması hakkında ortaya atılan sorulara yanıt bulunamadığı gibi, üstüne üstlük kulislerde çok farklı değerlendirmeler yapılmaya başlandı.

(…) Soruşturma çerçevesinde MHP'nin bir isminin evinden yapılan gözaltı işlemi. Bu ismin evinden bir kişinin gözaltına alınması Ankara Emniyeti'nde kriz yarattı. Yapılan gözaltı işleminden Emniyet Müdürü Yılmaz'ın bilgi dışında olduğu ve sonrasında söz konusu kişinin serbest bırakıldığı emniyette dilden dile konuşuluyor dünden bu yana.

#reklam#

İkincisi ise, olayın ardından bir Suriyeli'nin gözaltına alınması. Altındağ'dan yaşayan ve "515 çetesi" adıyla bilinen grubun elemanı olduğu belirtilen Suriyeli'nin neden gözaltına alındığı ve sonrasında hangi gerekçeyle serbest bırakıldığı muammaya dönüştü.

Gözaltı süreci tamamlandığında nasıl bir tablo karşımıza çıkacak acaba?

ATEŞ, NASIL TAKİP EDİLDİ?

Motosikletli eylem grubunun İstanbul'dan geldiği iddiası var. Bu iddiayla ilgili de yetkili makamlardan bir açıklama yok. Ankara dışından bir eylem ekibi gelip saldırı yaptıysa başkentte destek aldıkları bir yapı mutlak vardır. Ayrıca, camiden çıktıktan sonra saldırıya uğradığı bilinen Ateş'in yerinin kim / kimler tarafından nasıl tespit edildiği ve eylem ekibine verildiği sorusunun yanıtı önemli.

Bu nedenle Ateş'in HTS kayıtlarına bakılıp bakılmadığının belirlenmesi gerekir. Acaba hangi meraklılar, Ateş'in GSM cell (hücre) kayıtlarına nasıl ulaştı?

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol