Tartışmalı şirket Türk Petrol'ü satıyor

Zülfikarlar Holding'in kamu bankasından 1.2 Milyar kredi alıp dövize çevirip yurt dışına aktarması uzun süre konuşulmuştu.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Enerji sektöründe dev bir satın alma gerçekleşti. Daha önce Alpet'i bünyesine katan Zeren Group akaryakıt sektörünün güçlü markası, 800'den fazla istasyonu bulunan Zülfikarlar Holding bünyesindeki Türkiye Petrollerini de satın alıyor.

Enerji, turizm, lojistik, imalat ve yeme-içme gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren ve 5 farklı ülkede operasyonları bulunan Zeren Group, sektörün devlerinden Türkiye Petrolleri'ni alıyor.

Zeren Group geçtiğimiz aylarda ise Alpet'i alarak enerji sektörüne hızlı bir giriş yapmıştı.

ZÜLFİKAR ADI BİR DÖNEM ÇOK KONUŞULMUŞTU

Zülfikarlar Holding'in 2020 yılında kamu bankasından 1.2 Milyar kredi alıp dövize çevirip yurt dışına aktarması tartışma olmuştu.

Sözcü gazetesi yazarı Serpil Yılmaz, “Covid-19 ‘Destek’ TIR’ından 200 milyon dolarlık hesap çıktı” başlıklı yazısında Zülfikarlar Holding'in kamu bankasından kredi alıp dövize çevirip 200 milyon dolar olarak Londra'daki hesaplarına aktardığını yazmıştı.

Bankacılık sektörünün iki üst düzey yöneticisinden edinilen bilgilere göre Zülfikarlar, 2'si özel sektör toplam 5 bankadan 1.2 milyar TL kredi kullanıyor.

Şirket bu krediyi bir süre sonra dolara çeviriyor ve bir kamu bankası üzerinden 200 milyon dolar olarak Londra'daki hesaplarına aktarıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, yurtdışına para çıkaran iş insanlarına yönelik sözlerinin gerisinde yatan işlemlerden birinin de bu gelişme olduğu ileri sürülüyordu.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol