TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'dan iki banka genel müdürüne 'dolar' fırçası

TCMB Başkanı Erkan, iki banka genel müdürünün kulağına eğilerek kendileri ile fotoğraf çektirmeyeceğini söylemiş.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

 

Yeni Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan kendisi ile fotoğraf çektirmek isteyen iki banka genel müdürüne şöyle demiş: "Bu kadar fazla dolarda olmanızın Türkiye ekonomisi için faydalı olmadığını siz de benim kadar biliyorsunuz. Buna eminim. Sizlerin ülke sevgisinden de en ufak şüphem yok. Ancak bu hatıra fotoğrafını bir dahaki sefere saklayalım.”

Faiz kararının hemen akabinde 23 Haziran’da İstanbul’da bankacılar ile buluşan Erkan toplantı boyunca dinlemeyi tercih etti ve muhataplarına bankacılık sistemini tanımaya çalıştığını lisan-ı hâli ile aktardı.

Banka genel müdürleri “zehirli tahviller” diye bilinen faslı açtı. “Politika faizindeki artışın bankaların kasasındaki düşük faizli 10 yıllık Hazine tahvillerinin fiyatını düşüreceğine ve kârlılığın azalacağına” dair endişelere mukabil TCMB Başkanı tek kelime sarf etmedi.

Bir bankanın genel müdürüne, “Toplantıda sorularınıza cevap alabildiniz mi?” sorusunu yönelttiğimde şu cevabı almıştım: “Bugüne düne kıyasla biraz daha endişeliyiz. Zira deneme yanılma yöntemi ile yola devam ediliyor.”

Teferruata girmesini için ne kadar ısrar etsem de sadece şu kadarı ile iktifa etmişti: “Toplantının akabinde fotoğraf çekimi esnasında olup bitenleri tahkik etmelisiniz.”

İKİ BANKA GENEL MÜDÜRÜNE DOLAR FIRÇASI

Kime sorduysam fotoğraf çekilirken ne olduğunu söylemekten imtina etti. Aradığım cevap Patronlar Dünyası’nda yayımlanan kulis haberinde saklıydı.

Banka genel müdürleri sosyal medyada paylaşılan aile fotoğrafının akabinde tek tek fotoğraf sırasına girmiş.

Sıra iki büyük bankanın genel müdürüne geldiğinde TCMB Başkanı Erkan ikisinin kulağına eğilerek kendileri ile fotoğraf çektirmeyeceğini söylemiş.

Sebebini de şöyle izah etmiş: “Bu kadar fazla dolarda olmanızın Türkiye ekonomisi için faydalı olmadığını siz de benim kadar biliyorsunuz. Buna eminim. Sizlerin ülke sevgisinden de en ufak şüphem yok. Ancak bu hatıra fotoğrafını bir dahaki sefere saklayalım.”

FOTOĞRAF ÇEKTİRMEK İSTİYORSANIZ…

Başka bir ifade ile yeni Merkez Bankası Başkanı iki banka genel müdürüne ev ödevi vermiş.

Erkan sözlerinin devamında şunları ifade etmiş: “Hem siz de o süre zarfında Türkiye ekonomisini, Türk Lirası’nı belli bir noktaya taşımamıza faydalı olacak girişimlerde bulunmuş olursunuz. O fotoğrafın anlamı da bizlerin arasında çok daha kıymetli olur.”

Vahim iddiaya dair şu ana dek herhangi bir tekzip ya da düzeltme beyanı olmadığına göre, Erkan’ın Ankara’nın siyasî iklimine son sürat uyum sağladığı anlaşılıyor.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol