TFF'de zoraki başkan: Mehmet Büyükekşi

Yeniden Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığına seçilen Mehmet Büyükekşi, tek aday olarak girdiği seçimde bile tartışıldı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Türkiye Futbol Federasyonu'nda (TFF) Olağan Genel Kurul dün gerçekleştirildi. Nihat Özdemir'den devraldığı başkanlığı bir yıl yürüttükten sonra görev süresi dolan ve seçime tek aday olarak giren Mehmet Büyükekşi, başkanlığa yeniden seçildi.

Mehmet Büyükekşi, dört yıl görev yapacak. Ankara'daki genel kurul, ‘malumun ilamı' gibiydi ancak kongre kulisleri hayli hareketliydi. Mehmet Büyükekşi'ye yönelik ‘Zoraki başkan' eleştirileri yapıldı.

335 delegenin 220'si genel kurul salonuna gelerek kartlarını aldı. Delegelerin bir bölümü oy verme işlemini beklemedi, bazıları oy vermedi. 191 delege oy kullandı. Bunların 22'si geçersiz oy verdi. Büyükekşi 169 oy aldı.

GÜVENOYU ALAMADI ELEŞTİRİSİ

Büyük kulüpler arasında Beşiktaş lehte oy kullanmadı. Kulüpler, yönetim kurulu ve denetleme kurulu listelerinin seçim gününe kadar saklanmasına tepki gösterdi. Pek çok delege, oy verecekleri listeleri sandıkta öğrendi.

Kulüp temsilcileri, “Listeleri bize sormadılar, bari divan yönetimini biz belirleyelim” diye sitem edince Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, verilen önergeyle seçim divan kurulu başkanı seçildi. Eski TFF başkanlarının seçime katılmaması olumsuz mesaj olarak algılandı. Seçim günü aday çıkarmak için imza toplamak isteyen bazı üyelere olumsuz telkinde bulunuldu. Genel kurulda, “Başkan belli oldu ancak güvenoyu alamadı” görüşü dile getirildi.

KISA KISA

TFF Başkanı, yönetim kurulu ve denetleme kurulu, 1 Haziran 2022-31 Mayıs 2023 dönemindeki hesap ve faaliyetleriyle ilgili oy birliğiyle ibra edildi.

Yıldırım Demirören'in damadı Haluk Kalyoncu, Yönetim Kurulu asil listesine girdi.

Başakşehir CEO'su Mustafa Eröğüt de asil listede yer aldı.

Yabancıların delegesi olmasına izin verildi; Türk vatandaşı olma şartı kaldırıldı.

Yıl sonuna kadar Büyük Futbol Çalıştayı’nın gerçekleştirileceği açıklandı.

Büyükekşi; Süper Lig, 1, 2, 3. Lig ve Türkiye Kupası'nda oynanacak format ve fikstür yapısında değişikliklere gideceklerini söyledi.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol