Togg, Altaylı'nın konuşma yapacağı Brand Week'den çekildi

Türkiye'nin yerli otomobili Togg, Brand Week İstanbul sponsorluğundan çekildiklerini duyurdu. 

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Gazeteci Fatih Altaylı, Togg'un projelerini ve iş modelini eleştiren açıklamalarda bulunarak, eleştirilerde bulunmuştu. Bu nedenle Togg, gelen tepkilerin ardından Brand Week İstanbul sponsorluğundan çekildi.

Yapılan açıklamada, ''Bazı mecralarda, etkinlikte yer alma şeklimizin amacı dışında tartışmalara konu olması üzerine organizasyondan çekilme kararı aldık" denildi. 

Altaylı: Bir otomobil, bir siyasi araç, bir siyasi meta haline getirildi

Konuyla ilgili kendi internet sitesinden yazdığı yazısında konuyla ilgili açıklama yapan Altaylı, "Bunu yapmaya mecbur bırakıldıklarını tahmin ediyorum." dedi. 

Altaylı şu ifadeleri kullandı: 

"Aslında burada tek “sorun” ben değildim. Bunu etkinliğe, organizasyona saldıranların farklı mesajlarında görmek mümkün. Saldırının hedefi ben gibi gösterilsem bile, etkinliği hedef alanların farklı mesajlarında, sadece benim değil, etkinliği organize eden firmanın kimliği de hedefe oturtuluyordu. İktidar sahipleri açısından rahatsız edici olan bu etkinliği düzenleyenlerin, CHP ve CHP’li belediye ile yakın oldukları iddiası idi. Togg’un sponsorluğunu eleştirenler, bir yandan da “İmamoğlu’na yakın birinin eşinin organize ettiği bir etkinlik nasıl olur da bizim Togg’umuz tarafından desteklenir” mesajları veriliyordu. Bir otomobil, bir siyasi araç, bir siyasi meta haline getirilmişti. Togg’a asıl zararı veren aslında bu tavırdı.

Tüm topluma hatta tüm dünyaya hitap etmesi gereken bir endüstriyel ürün, bir parti, bir siyasi görüşün malı, bir tür Siyasal İslamcı bayrağı haline getiriliyordu. Markaya asıl zararı veren de aslında buydu." 

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol