TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin emekliye ayrıldı

Türkiye'nin petrol ve doğalgaz aramacılığında lider şirketi olan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) yaklaşık 6.5 yıldır Genel Müdürlük görevini yürüten Melih Han Bilgin emekliye ayrıldı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Berat Albayrak döneminde TPAO Genel Müdürü olarak göreve başlayan Melih Han Bilgin, 6.5 yıldır başarıyla sürdürdüğü görevinden emeklilik gerekçesiyle ayrılma kararı aldı.

Kulislerde Bilgin’in, yeni enerji yönetimiyle bazı konularda anlaşamadığı ve bu nedenle de emekliye ayrılmaya hazırlandığı, hatta odasını da topladığı konuşuluyordu.

TARİHE TANIKLIK ETTİ

Sabah'ın haberine göre 2017 yılı eylül ayından bu yana TPAO Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü görevini yürütmekte olan Melih Han Bilgin, görev süresi boyunca enerji alanında kritik birçok gelişmeye de tanık oldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar öncülüğünde sondaj gemilerinin alınması, Karadeniz'deki dev doğalgaz keşfi, doğalgazın kısa sürede karaya çıkarılması operasyonu, Gabar'daki petrol keşifleri gibi birçok önemli gelişme bu dönemde yaşandı.

TPAO'yu uluslararası alanda daha güçlü kılan pek çok projeye imza atan Bilgin, aynı zamanda petrol ve doğalgaz aramacılığında Türkiye'nin yetkinliğini artırmak için de gençlerin bu alanda eğitim almaları adına yapılan girişimlere destek verdi.

AB'NİN KARA, TÜRKİYE'NİN YÜZ AKI

2020 yılında Avrupa Birliği (AB), Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yaptığı doğalgaz arama faaliyetlerine tepki göstererek, TPAO Başkanı Melih Han Bilgin ve birçok şirket yetkilisini kara listeye almayı da teklif etti.

Seyahat yasağı getirilmesi ve varlıkların dondurulması ile karşı karşıya kalan Bilgin, Türkiye'nin bağımsız enerji politikalarından vazgeçmeyerek, bu alanda kritik sorumluluklar üstlendi.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol