Trafik polisleri hedefin iki katı trafik cezası kesti

Maliye 2019 için 2.7 milyar lira trafik cezası öngörüyordu. Ancak trafik polisleri yılın ilk 11 ayında bunun iki katı, 4.5 milyarlık ceza kesti

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem
Player yükleniyor...

Geçen yıllardan kalan cezalar ile birlikte trafik cezası toplamı 8.1 milyar liraya ulaştı. Kesilen cezanın 3.4 milyar lirası 11 ayda tahsil edildi. Bütçe hedefine göre tahsilat yüzde 126 oldu. Oysa tüm bütçede hedeflenen gelirin yüzde 90'ına ulaşıldı.

Maliye Bakanlığı 2019 için 2.7 milyar liralık trafik cezası kesileceğini öngörüyordu. Bu tutarı da bütçede belirtti. Ancak özellikle yılın son aylarında öyle cezalar kesildi ki bu rakamın 2 katına çıkıldı. Yılın 11 ayında 4.5 milyar lira ceza yazan trafik polisler ve radar sistemleri aralık ayının da eklenmesiyle birlkte 5 milyar lirayı geçmiş olacak. Geçen yıllardan kalan cezalarla birlikte vatandaşın devlete ödemesi gereken ceza tutar 8.1 mlyar liraya ulaştı. Yılsonuna kadar da 8.7 milyar lirayı bulması bekleniyor.

#reklam#

Devlet kesilen cezanın 3.4 milyar lirasını da tahsil etti.
Tahsil edilemeyen 1 milyar se geçmiş yıllardan kalan 4.1 milyar liraya eklenecek. Böylece ödenemeyen trafik cezası tutarı 5 milyar lirayı geçecek.

BÜTÇEYE CİDDİ DAYANAK

Trafik para cezaları 2019'de sıkıntılı olan bütçeye de dayanak oldu. Yılın ilk 11 ayında 782 milyon liralık bütçe gelir elde edildi. Bunun 613 milyarı vergi geliri. 

Toplam vergi gelirinin yüzde yarımını trafik para cezaları oluşturuyor. Geçen yıl 12 ayda 732 mlyar liralık bütçe gelirinin 2 milyar 930 milyon lirası trafik cezalarından gelmişti. Bütçe hedefine göre tahsilat trafik cezalarında yüzde 126 oldu. Oysa tüm bütçede hedeflenen gelirin yüzde 90'ına ulaşıldı.

Rahim Ak/Habertürk

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol