Türk mallarını boykot eden Savola, Türk zeytinlerine göz dikti

uudi Arabistan'ın Türk ürünlerine boykotuna ülkenin en büyük fast food zinciri Herfy da katıldı. "Artık Türk burgeri yerine Yunan burgeri satacağız" duyurusu yapan şirketin bağlı olduğu Savola Group, Türkiye'de Yudum başta olmak üzere birçok yağ markasının sahibi ve sektörde birinci sırada.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem
Player yükleniyor...

Suudi Arabistan’ın Türkiye’den gelen ürünlere dönük başlattığı boykota, ülkenin en büyük fast food zinciri Herfy da katıldı. Şirket, geçtiğimiz yıllarda artık “Türk burgeri” yerine “Yunan burgeri” satacağını duyurmuştu.

Şirketin Twitter hesabından Arapça olarak yapılan paylaşımda “#Türk_mallarını_boykot_kampanyası” etiketiyle “Büyük vatanımıza karşı görevimize inanarak şunları açıklıyoruz” dendi ve şu mesaj paylaşıldı:

“Açıklama:

Herfy şirketi, Türk mallarını boykota yönelik halk kampanyasına katılarak Türkiye’den gelen herhangi bir ürünü almamaya başlamış ve buna ek olarak Türk burgeri satışını durdurmuş, onun yerine bugünden itibaren Yunan burgeri sunmaya başlamıştır.”

#reklam#

BOYKOTÇU ŞİRKETİN BAĞLI OLDUĞU GRUP, TÜRKİYE’DE YAĞ SEKTÖRÜNÜN LİDERİ

Sözcü'den Emre Deveci'nin haberine göre 1981 yılında kurulan Herfy şirketi, 1998’den bu yana Suudi Arabistan’ın en büyük şirketlerinden biri olan Savola Group bünyesinde yer alıyor.

Türkiye’de “Savola Gıda” adıyla faaliyet gösteren şirket, Türkiye’de yenilebilir yağ sektörünün lideri konumunda. Savola Gıda’nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, “Yudum ve Sırma markalı ayçiçeği, mısır, omega 3 ve kızartma yağlarının yanı sıra Egemden, Brillo, Cielo ve Afia markalı natürel sızma, natürel birinci ve organik zeytinyağları üretiyor.”

İşin daha ilginç yanı, Savola Gıda, Afia, Cielo, Brillo, Yudum, Egemden ve Sırma markaları ile ihracat yaptığı 20 ülke arasında Suudi Arabistan da yer alıyor.

Savola’nın sahibi olduğu Yudum Gıda, İstanbul Sanayi Odası (İSO) 500 verilerine göre, Türkiye’nin en büyük 161. sanayi kuruluşu. Şirketin geçen yılki net satışları 705 milyon TL, net dönem kârı ise 39,5 milyon TL oldu.

ARABİSTANLI SAVOLA'DAN İLGİNÇ ÇALIŞMA

#reklam#

Türk mallarına boykot yapan şirket şimdi ilginç bir çalışma başlattı

Yudum Egemden, Tohum Derneği iş birliğinde Delice Zeytinlerinin Aşılanarak Ekonomiye Kazandırılması ve Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi’ni başlattı.

İzmir, Muğla ve Balıkesir Orman Bölge Müdürlüklerinin desteği, İzmir Zeytincilik Araştırma Enstitüsü’nün teknik konularda katkısıyla yürütülen projenin tanıtımı Manisa Davutlar Köyü’nde yapıldı.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol