TÜSİAD da DEİK'den resmen boşandı! 250 Bin TL nafaka şoku

İş dünyasının önemli çatı kuruluşlarından Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)'te ise sular bir türlü durulmuyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem
Player yükleniyor...

Kamuoyunda ilk Aydınlık'tan Recep Erçin'in yazısıyla DEİK'in mülk alarak Levent'teki River Plaza'dan Seyrantepe'deki Skyland'a taşınacağını, detayları ile öğrenmişti.

Daha sonra bu taşınma ve mülk alımı için gerekli olan tutarın üyelerden bağış yoluyla temin edilmesi noktasında DEİK'ten üyelere geçilen ve tepki çeken mektubu yine kamuoyuna ilk Aydınlık duyurdu.

Öğrendiğimize göre mülk alımı için üyelerden talep edilen tutar toplansa bile taşınma ve tadilat masrafları son kur artışıyla birlikte epey bir para tutacağı için yönetim kurulunda “Acaba mülkü elimizden çıkarsak mı?” benzeri bir soru ortaya atılmış. DEİK'den ayrılığa Danıştay'dan onay geldi!

Buna bir yönetim kurulu üyesinin cevabı ise “O kadar yaygara koptu. Gayrimenkul şirketi mi burası!” şeklinde sert olmuş. Bakalım DEİK bu konuda nasıl bir tasarrufta bulunacak?

TÜSİAD DA RESMEN AYRILDI

#reklam#

Öte yandan geçen hafta sizlere Türkiye Ekonomi Politikaları Vakfı (TEPAV)'ın, DEİK kurucu üyeliğinden ayrılık kararının temyiz sürecinin Danıştay tarafından görüldüğünü ve ayrılık yönünde sonlandığını aktardık.

Buna göre TEPAV ödediği aidatı yasal faizleri ile birlikte geri alacak. TEPAV ile aynı süreçte ayrılık kararı alan TÜSİAD için de bu sürecin sonlandığını kaynaklarımızdan öğrendik.

Buna göre TÜSİAD için de benzer bir yargı süreci işledi ve kesin bir ayrılık kararına bağlandı. DEİK'in Ticaret Bakanlığı'na bağlanması ve gönüllü bir iş dünyası örgütü halinden çıkmasının ardından TÜSİAD'ın bu kararını “TÜSİAD ve DEİK boşandı, 250 bin TL'lik nafaka çıktı” haberimizle Aralık 2016'da Türkiye'ye duyurmuştuk.

Buna göre TÜSİAD da yasal faizleriyle birlikte ödediği parayı geri alacak. DEİK'in maliyesini bu ayrılıklar sarsacağa benzer.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol