Ukrayna'dan Rusya'ya büyük darbe: Kırım Kerç Köprüsü'nü havaya uçurdu

Son dakika haberi... Kırım'ı Rusya'ya bağlayan Kerç köprüsünde şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamanın köprünün demiryolu bölümündeki yakıt tanklarından birinde olduğu bilgisi paylaşıldı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem
Player yükleniyor...

Rusya'nın devlete bağlı RIA haber ajansı, Kırım'daki Kerç köprüsünde bir yakıt tankerinin patlayarak yanmaya başladığını bildirdi. Köprü Rusya'nın Kırım'ı 2014'te ilhak ettiği süreçte büyük stratejik önem taşımıştı.

Rusya'nın RIA devlet Haber ajansının bildirdiğine göre, bu sabah erken saatlerde Kırım'daki Kerç köprüsünde bir yakıt tankı yanarken, Ukrayna medyası da köprüde bir patlama olduğunu bildirdi.

Yerel yetkililere dayandırılan haberlerde "Ön bilgilere göre, Kırım köprüsünün bölümlerinden birinde bir yakıt tankı yanıyor" denirken nakliye kemerlerinde hasar olmadığı bildirildi.

#reklam#

Köprüde trafik durduruldu. Ukrayna medyası, köprüde sabah saat 06.00 sıralarında bir patlama meydana geldiğini bildirdi.

"PUTİN BİLGİLENDİRİLDİ"

2018'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından açılan stratejik öneme sahip 19 kilometrelik köprüde trafik akışı durduruldu. Köprünün demiryolu hattının yanındaki karayolunda ise çökme meydana geldi. Rusya Acil Durumlar Bakanlığına bağlı ekipler alevlere müdahale ederken, patlamanın demiryolundaki yakıt dolu tanklardan birinde çıkan yangından kaynaklandığı aktarıldı. Olayın saldırı olup olmadığı yönünde soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Son Dakika: Kırım'ı Rusya'ya bağlayan Kerç Köprüsü'nde korkutan patlama! Köprü trafiğe kapatıldı.. | Video

Ukrayna Hava Kuvvetlerinden yapılan açıklamada da, "Kırım Köprüsü'nde akaryakıt tankları alev aldı. Yolun bir bölümünde hasar meydana geldi" ifadeleri kullanıldı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov patlamaya yönelik yaptığı açıklamada, "Kırım Köprüsü'ndeki durum ile ilgili Rusya Acil Durumlar Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı raporları, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya Başbakanı Mihail Mişustin'e sunuldu" dedi.

UKRAYNA: KÖPRÜ DAHA BAŞLANGIÇ

Ukrayna'dan Kerç Köprüsü'nden patlamaya ilişkin ilk açıklama geldi.

New York Times'a konuşan Ukrayna ordusundan bir yetkili, olayın arkasında Kiev'in olduğunu doğrulamazken yalanlamadı da.

#reklam#

Yetkili, "Diyebileceğim tek şey şu: O köprüden güneydeki Rus askerlerini desteklemek için fazla miktarda petrol geçiyordu" dedi.

Ukraynalı yetkili, "Putin mutlu olmalı, herkese doğum gününde bu kadar pahalı hediye gelmez" diye konuştu.

Dün (2 Ekim), Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 70. doğum günüydü.

Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi Başkanı Oleksiy Danilov da Twitter üzerinden Kırım Köprüsü'nün yandığı anların videosunu Marilyn Monroe'nun "Happy Birthday Mr. President" (Mutlu Yaşlar Sayın Başkan) şarkısını söylediği kayıtla birleştirerek paylaştı.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol