Uluslararası hukuk bürosu sahibi avukat cezaevinde ölü bulundu!

Kısa bir süre önce cinsel saldırı şüphelisi olarak Bodrum’da tutuklanıp cezaevine gönderilen avukat Orçun Çetinkaya, koğuşunda kemerle asılı halde bulundu. Savcılık, kemerin cezaevine nasıl girdiğini araştırıyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem
Player yükleniyor...

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bir hafta önce nitelikli cinsel saldırı suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilen avukat Orçun Çetinkaya, koğuşunda cansız olarak boğazından kemerle asılı halde bulundu.

 Çetinkaya’nın cesedi, eşine ve avukatına teşhis ettirildi. İntihar ettiği değerlendirilen Çetinkaya’nın kesin ölüm nedeni Adli Tıp raporunun ardından belli olacak. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, Çetinkaya’nın avukatı ise daha sonra detaylı bir açıklama yapacaklarını belirtti.

İntihar olayıyla ilgili soruşturma başlatan savcılık, Çetinkaya'nın intihar ederken kullandığı kemerin cezaevine nasıl girdiğini araştırıyor. Bu kapsamda, Çetinkaya'nın cezaevine girdikten sonra gelen ziyaretçiler ile dışarıdan getirilen eşyaların tek tek araştırıldığı ve konuyla ilgili incelemenin sürdüğü kaydedildi.

NE OLMUŞTU?

#reklam#

42 yaşındaki Orçun Çetinkaya, ofisi İstanbul Nişantaşı’nda bulunan uluslararası düzeyde faaliyet yürüten bir hukuk bürosunun sahibiydi. Çetinkaya, geçtiğimiz Ocak ayında Türkiye’ye girişine izin verilmeyen New York Times gazetesinin muhabiri Rod Nordland’in de avukatıydı.

Çetinkaya geçen hafta bir dava için Bodrum’a gitti. Stajyer bir avukatın da dahil olduğu dört kişilik ekiple Bodrum merkezdeki bir otele yerleşti. Cuma günü stajyer avukat, savcılığa giderek cinsel saldırıya uğradığı gerekçesiyle Çetinkaya’dan şikayetçi oldu. Soruşturma başlatan savcılık, Çetinkaya’yı ifadeye çağırdı.

Çetinkaya pazartesi günü savcılığa giderek ifade verdi. Suçlamaları kabul etmeyerek kendisine “iftira” atıldığını öne sürdü. Nöbetçi sulh ceza hâkimi tarafından tutuklanarak Muğla’daki cezaevine gönderildi. Daha sonra da Mumcular’daki S tipi cezaevine nakledildi. Çetinkaya’nın avukatı önceki gün tutuklamaya itiraz etti. Tahliye edilmesini veya ev hapsine alınmasını istemişti.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol