Ünlü ayakkabı markası iflas etti, fabrikası icradan satılık

Marka, satışını yaptığı ‘zehirli ayakkabıların’ gündeme gelmesiyle zora girmişti.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Arow markası ile onlarca mağazası bulunan ve Çin piyasasına ilk giren firma olma özelliği elde eden ayakkabı devi iflas etti. Şirket ortaklarına ait fabrikanın hissesi ise icradan satışa konuldu. Özel bir bankanın talep ettiği icra satışında fabrikanın dörtte bir hissesi için 93 milyon lira bedel belirlendi.

HalkTV'nin haberine göre Türkiye ayakkabı sektörünün en güçlü markalarından biri olan Arow, kanserojen madde bulunan ayakkabı sattığı yönündeki haberler sonrası zorlu bir sürece girdi.

Dönemin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın açıklaması sonrası şirketin satışları önemli ölçüde düştü. Kendi üretim tesisi yanı sıra fason üretimle de binlerce kişiyi istihdam eden şirket içine düştüğü darboğazı aşamadı.

Şirket iflas etmişti

Markanın sahibi konumundaki 15 milyon 300 bin lira sermayeli Denge Enternasyonal Ayakkabıcılık iflas etti. Şirkete yönelik iflas kararı sonrası, mal varlıklarının satışı için de düğmeye basıldı. Şirketin ortağı olan Mesut Sağın, İbrahim Sağın ile Talip Sağın’ın sahip oldukları Esenyurt’taki MP Ayakkabı binasının dörtte bir hissesinin icradan satışı istendi.



Esenyurt'taki fabrikanın 3 borçluyu ait hisse icradan satılacak.

Belirlenen bedel 93 milyon

Büyükçekmece 2. İcra Dairesi’nden düzenleyeceği ihalede, satışı isteyen taraf ise özel bir banka oldu. Fabrikanın icradan satışı istenen dörtte bir hissesi için belirlenen bedel 92 milyon 659 bin TL.

İlk icra ihalesi 14 Ağustos’ta yapılacak. İlk ihalede alıcı çıkmaması halinde 15 Eylül’de ihale yenilenecek. Şartnameye göre fabrika toplamda 5 kattan oluşuyor.

Bu arada, bloklar halinde inşa edilen fabrikanın dörtte üç hissesi ise, Sağın Ailesi’nden başka iki isme ait olduğu anlaşıldı.

31 ilde 42 mağazası vardı, Çin'e ilk giren markaydı

Türkiye’nin önde gelen ayakkabı üreticilerinden Pames’in bünyesinde faaliyet gösteren Arow Mağazacılık’ın 31 ilde 42 mağazası bulunuyordu. Arow mağazalarının yanı sıra bayileri aracılığıyla da satış yapıyordu. Sağın Ailesi’ne ait olan Pames, 1987’den beri faaliyet gösteriyordu. Arow marka olarak Çin’e ilk giren Türk ayakkabısı olmuştu. Pames’in ayrıca Çin’de üretim yaptırdığı fabrikalar bulunuyordu.

"ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK"

Pames Grup ve Arow Ayakkabı İcra Kurulu Üyesi Mesut Sağın, zehirli ayakkabılarla ilgili olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını öne sürmüştü. Sağın, “Biz zaten daha önce durumun farkına varıp piyasadan ürünleri toplatmıştık” dedi.

Sağın, gümrükte kanserojen madde içerdiği tespit edilince el konulan ama imhaya gönderilirken yolda değiştirilen ayakkabılarla ilgili de “Böyle bir olaya karışmamız söz konusu değil” diye konuşmuştu.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol