Ünlü motosiklet devi iflas etti!

Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle hemen hemen her gün gelen iflas haberlerine bir yenisi daha eklendi. 35 yıldır faaliyette olan motosiklet devi iflas etti.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Yüksek enflasyon, ülke genelinde yaşanan ekonomik dalgalanmalar nedeniyle şirketler maliyetlerini karşılamakta epey bir zorluk çekiyor. Maliyetlerini karşılayamayan şirketler ise teker teker iflas bayrağını çekiyor.

Bu sefer iflas bayrağını çeken şirket ise Almanya'nın Aachen şehrinde merkezi olan dünya çapında motosiklet aydınlatma üreticisi Kellermann GmbH oldu.

SEKTÖR DE DENGELER DEĞİŞTİ

Bu iflas haberinin ortaya çıkmasıyla beraber sektör genelinde büyük bir endişe oluştu. Koronavirüs salgını ve Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş gibi küresel olaylar birçok şirketi zor durumda bırakırken, ekonomik darboğaza sıkışan şirketler ise soluğu iflas mahkemesinde almaya devam ediyor.

Köklü bir geçmişe sahip olan şirket, 1989 yılında kuruldu ve motosiklet güçlendirme göstergeleri konusunda sektörün önde gelen firmalarından biri olarak biliniyordu.

Şirketin ürünleri genellikle basit bir şekilde ''Kellermanner'' olarak adlandırılıyor.

Yaşanan iflas olayıyla ilgili olarak ise şirketin genel müdürü Ulrich Bos, "En önemli mesajımız, ticari faaliyetlerimizin kesintisiz devam edeceği ve tüm müşterilere normal şartlarda hizmet sunmaya devam edeceğimizdir" açıklamasında bulundu.

Mahkeme, geçici yönetici olarak avukat Mark Boddenberg'i atadı.

Kellermann GmbH'nin iflas başvurusu Almanya'daki motosiklet sektöründe önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor ve şirketin geleceği hakkında belirsizlikler devam ediyor.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol