Ve Cem Boyner, Morhipo'nun kapısına kilit vurdu

Boyner Holding, 2011 yılında kurduğu Morhipo'yu resmen kapattı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

2011’de Boyner Holding çatısı altında kurulan Morhipo; Türkiye’de bir ilke imza atarak yeni sezon ürünleri ve çok avantajlı kampanyaları tek bir sitede toplayarak hizmet sunuyordu.

Morhipo, kullanıcılarına gönderdiği mesajda 17 Ekim’de hizmetlerini sonlandırdığını duyurmuştu.

Morhipo.com'a girenler artık sitenin kapandığını görüyor. Sitenin ana sayfasında, "Yüzlerce marka ve binlerce ürüne sana özel tekliflerle sahip olmak ve yepyeni bir alışveriş deneyimi yaşamak için seni yeni boyner.com.tr’de alışverişe bekliyoruz." deniliyor.

Morhipo'nun kapanacağını ilk olarak İş'te Gündem, "Cem Boyner'den şok karar: Morhipo kapanıyor" diyerek duyurmuştu.

Ortaklık için yetki vermişti

Boyner Holding, bir kaç yıl önce Morhipo'ya yabancı ortak bulmak için Ünlü&Co'ya yetki vermiş, ancak ortak bulamamıştı.

Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, 2011 yılında kurduğu Morhipo için, “Ezberleri inceledik, didik didik ettik ve farklı bir dünya yaratmaya karar verdik. Morhipo aslında bu dünyanın adı...“ demişti.

Morhipo'da, "Dijital dönüşümün her geçen gün ivmesini artırarak hızlandığı bu dönemde fiziksel ve online mağazacılık deneyimini bir arada sunan omni-kanal iletişim ve satış stratejimizle siz müşterilerimizin hayatına dokunmak ve değer katmak en büyük hedefimiz. Bu stratejimiz kapsamında, online’daki gücümüzü ve omni-kanal işimizi daha da geliştirmek için odağımızı tekilleştirerek, aynı iş alanında her geçen gün büyüyebilecek iki online platform yerine tek bir platforma odaklanma ve Morhipo’nun operasyonlarını boyner.com.tr üzerinden devam ettirme kararı aldık" deniliyor.

SON DÖNEMDE KAPANAN E-TİCARET SİTELERİ

Türkiye’de bir dönem gözde iş alanlarından olan e-ticaret zor günler geçiriyor. Alım gücünün düşmesi ve son yıllarda gösterilen sorunlu ekonomik performans sebebiyle sitesini kapatan kapatana. 

Gittigidiyor

Türkiye’nin en büyük online pazar yeri olan Gittigidiyor, 2019 yılında eBay tarafından satın alınmıştı. Ancak, 2020 yılında Gittigidiyor kapanmıştır. Şirketin faaliyetlerini sonlandırma kararının nedeni henüz net olarak açıklanmamıştır.

Limango

Limango, Türkiye’deki en popüler moda ve yaşam tarzı alışveriş sitelerinden biriydi. Ancak, 2021 yılı itibariyle Limango Türkiye operasyonlarını sona erdirdi. Limango’nun Türkiye operasyonlarını sonlandırma nedeni de henüz net olarak açıklanmamıştır.

Markafoni

Türkiye’ye abone olunarak özel alışveriş (private shopping) modelini getiren Markafoni 2017'de kapandı. Markafoni’nin kurucuları Sina Afra, Ahmet Emre Sarı ve Tolga Tatari Markafoni’den ayrıldı. Daha sonra Markafoni'yi Halktv'nin patronu Cafer Mahiroğlu aldı ama o da yürütemedi, kapattı.

Koysepete.com

Koysepete, teknolojik ürünlerin internet üzerinden pazarlamasını yapan bir e-ticaret sitesi olarak 2003 yılında kuruldu. Engin Eryılmaz ve Osman Sungur tarafından kurulan Koysepete’nin, yazılım ve teknoloji ayağında Enis Eryılmaz vardı. Ağırlıklı olarak cep telefonu satışı yapılan web sitesinde 2006 yıllarında hızla büyümeler gerçekleşti. Kendine ait yeterli özkaynağı olmayan firma yeterli finansı sağlayamadığı için devamlılığını sürdüremedi ve 2009 yılında web sitelerinden satışı durdurdular. 

VIPDukkan.com

Özel alışveriş dikeyine hızlı giriş yapan girişimlerden biri de VIPDukkan.com idi. 2011 yılında ePlanet Capital'den 5 milyon dolar yatırım alan ve ertesinde 2. tur yatırımını kapatan Vipdükkan, Temmuz 2013'te kapanma kararını açıkladı. Kuruculardan Oğuz Şenol, o tarihte özel alışveriş pazarında birçok şirketin benzer durumda olduğunu ancak sürekli alınan yatırımlar ve borçlarla ayakta durabildiklerini vurgulamıştı.

Daybuyday.com

Özel alışveriş dikeyi Türkiye'nin en büyük şirketlerinden Doğan Grubu'nun da harekete geçirmiş ve sektör Daybuyday.com adında bir girişim daha kazanmıştı. Hepsiburada, Cem Hakko ve Dinç Artman ortaklığında 2011 yılında kurulan DayBuyDay‘in ömrü ise çok uzun sürmedi ve Aralık 2013'te Hepsiburada'ya devredilerek kapatıldı.

Alamarka.com

Özel alışverişe ‘lüks' bir yaklaşım yapan AlaMarka, 2010 yılında besincicadde.com'u satın alarak sektöre hızlı bir giriş yapmıştı. Temmuz ayından açıldıktan bir kaç ay sonra bu satın almaya imza atan AlaMarka, 150 bin üyeye ulaşmıştı ve Beşincicadde'nin 75 bin üyesi bulunuyordu. 2011'in Ekim ayında 210 bin tekil ziyaretçi çeken Alamarka, muhtemeldir ki ‘indirimli' ve ‘lüks' kavramlarının çatışması nedeniyle özel alışveriş dikeyinde kapanan girişimler arasına adını yazdırdı.

Clubbon.com

Clubbon, Webrazzi'de ayrıca tanıtmadığımız ama Ekim 2011 tarihli ComScore verilerine göre bu dikeyin en çok trafik çeken 6. girişimiydi. Ancak yüksek trafiğin tek başına yeterli olmadığı bir kez daha kanıtlandı ve o tarihde aylık 1 milyon 125 bin tekil ziyaretçi çeken Clubbon da kepenk indirdi.

BingoMingo.com

BingoMingo da Clubbon ile aynı kaderi paylaşan girişimlerden. Ekim 2011'de Clubbon gibi 1 milyonun üzerinde ziyaretçi çeken girişimin yerinde artık yeller esiyor.

Evim.net

Özel alışveriş dikeyine 2011'de niş bir alandan giriş yapan Evim.net, Mayıs 2013'te 212, EBRD ve bir yabancı yatırım fonundan toplamda 5 milyon dolar yatırım almış ve 2014 yılında karlılığa geçmeyi planladığını duyurmuştu. Ancak işler beklendiği gibi gitmedi ve Mart 2015'te Evim.net'in kapanış haberi aldık.

Unnado.com

Anne-çocuk dikeyindeki bir başka özel e-ticaret girişimi olan Unnado.com, 2010 yılında pazara giriş yapmış, 2011 ve 2012 yıllarında iLab Ventures'dan iki kez yatırım almıştı. 2013'te 20 milyon TL ciro hedefleyen girişim yarım milyon üyeye ulaşmıştı. Şu anda Unnado.com sitesi açık gözüküyor ancak ‘Yenileniyoruz' mesajı veren Unnado.com'un da bir süredir faaliyetleri durduğunu biliyoruz.

Paramini.com

Türkiye'nin ilk e-ticaret sitelerinden biri olan e-bebek.com, yine kendi dikeyine hitap eden özel alışveriş konseptindeki sitesi Paramini.com'u 2011 yılında yayına almış ve diğer sitelerle rekabete başlamıştı. Ancak e-bebek de bu rekabetin tat vermediğini görmüş ve Paramini.com'un ipini çekmişti.

Butikbebe.com

Anne-bebek dikeyini özel alışverişin önemli bir dikeyiydi ve Butikbebe.com da bu dikeyin en iddialı oyuncularından biri olarak 2011 yılında pazara girmişti. Bu dikeyde lider olmak isteyen ve Azerbaycan'a da açılan Butikbebe, işlerin kötü gitmesi nedeniyle bu yılın başında hizmetlerini durdurdu.

Morhipo.com 

2011’de Boyner Holding çatısı altında kurulan Morhipo; Türkiye’de bir ilke imza atarak yeni sezon ürünleri ve çok avantajlı kampanyaları tek bir sitede toplayarak hizmet sunuyordu. 2011'de kuruldu, 2023 yılında kapandı.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol