Vekil olamadılar, ihale zengini oldular!

TOKİ’nin 492 konut ihalesi 3 Temmuz 2024’te düzenlendi ve 8 şirket başvururken, aynı isme ait iki şirket ihalenin kazananı oldu.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

6 Şubat depremlerinin ardından TOKİ tarafından yapımına başlanan deprem konutları ihaleleri, AKP’li isimlere gitmeye devam ediyor. 

Son olarak Hatay Kırıkhan Kurtlusoğuksu Mahallesindeki 492 konut inşaatı da AKP’li Atanur Tiryaki’nin şirketlerine gitti.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre Tiryaki 2018 seçimlerinde AKP’den Ordu Milletvekili aday adayı olmuştu.

Tiryaki’nin ortağı olduğu Atlantik Grup ve Tekon şirketleri 492 konut inşaatı ihalesi 1 milyar 179 milyon liraya aldı.

OFİS ADRESLERİ AYNI

TOKİ’nin 492 konut ihalesi 3 Temmuz 2024’te düzenlendi ve 8 şirket başvururken, aynı isme ait iki şirket ihalenin kazananı oldu. 30 Temmuz 2024’te sözleşmesi imzalanan ihaleyi Atlantik Grup Yapı İnşaat Şirketi ile Tekon İnşaat Mühendislik ortaklığı kazandı. 

Atlantik Şirketi’nin ortakları Eyyüp Sarı ve Atanur Tiryaki; Tekon şirketinin ise ortakları Mustafa Tiryaki ile Atanur Tiryaki… İki şirketin Ankara’daki ofis adresi de aynı.

Atanur Tiryaki 2018’de AKP’den Ordu Milletvekili aday adayı olmuştu. Tiryaki’nin ortağı olduğu Atlantik Grup ve Tekon şirketleri 492 konut inşaatı ihalesi 1 milyar 179 milyon TL tutarla kazandı.

İşte ihaleyi kapan diğer AKP’li isimler

■ Elazığ’daki 448 konut inşaatı ihalesini Erdoğan’ın, “Daha Adil Bir Dünya Mümkün” kitabıyla poz veren AKP Elazığ milletvekili aday adayı Veysel Demirci’nin şirketi Ziver Petrol kazandı. Şirketle 1 milyar TL’lik sözleşme yapıldı.

■ Hatay Arsuz’daki 662 konutun inşaat ihalesi 2018’de AKP’den Diyarbakır Milletvekili aday adayı olan Aziz Özkılıç’ın şirketine gitti. Konutlar için 2 milyar 48 milyon TL’lik sözleşme yapıldı.

■ TOKİ’nin Hatay Kırıkhan’daki 666 konut ve 8 dükkan ihalesini AKP Elazığ İl yöneticisi Mustafa Tetik’in şirketi Tetiş Yapı kazandı. 1.7 milyar TL’lik sözleşme yapıldı.

■ TOKİ’nin Hatay Antakya 645 konut-76 dükkan inşaatı 1 milyar 696 milyon TL tutarla 2018 genel seçimlerinde Siirt’den milletvekili aday adayı olan Bedrettin Binbay’ın şirketi Binbay Yapı’ya gitti.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol