Vestel istedi, mahkeme kabul etti: Televizyon patladı, annesi öldü haberine engel

“Televizyon patladı, evi yandı annesi öldü… Mahkeme, “maddi zarar yok” dedi” başlığıyla gündeme getirdiği habere, Vestel’in talebiyle mahkemeden erişim engeli getirildi.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Odatv 5 gün önce, Balıkesir’de Vestel marka televizyonun patlaması sonucu hayatını kaybeden Fatma Sakızlıoğlu’nun oğlu Ali Erkan Sakızlıoğlu’nun hukuk mücadelesini gündeme getirdi.

NE OLMUŞTU?

OdaTV'den Fahrettin Öztürk’ün imzasını taşıyan haber, Vestel marka televizyonun patlaması sonucu evde çıkan yangında bir annenin hayatını kaybetmesi ve oğlunun hukuk mücadelesini anlatıyordu.

VESTEL, AVUKATI ARACILIĞIYLA DİLEKÇE VERDİ

Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş, Manisa 1. Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurarak, “Televizyon patladı, evi yandı annesi öldü… Mahkeme, “maddi zarar yok” dedi” başlıklı haberimizin erişime engellenmesini talep etti.

Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş avukatı, mahkemeye sunduğu dilekçesinde, söz konusu haberin; müvekkilinin kişilik haklarını ihlal ettiğini ve haberin gerçeğe uygun olmayan içeriklerle oluşturulduğunu iddia ederek, habere erişimin engellemesini istedi.

DİKKAT ÇEKEN İFADE

Bu dilekçede ise tüm bilirkişi raporları, uzman görüşleri, Adli Tıp Kurumu (ATK) raporları ve olay yeri fotoğraflarına rağmen avukatın dilekçesinde “gerçeğe uygun olmayan” ifadesini kullanması dikkat çekti.

Manisa 1. Sulh Ceza Hakimliği, Vestel’in talebini kabul ederek, Odatv’nin haberine erişim engeli getirilmesine karar verdi. Bu karar da Erişim Sağlayıcıları Birliği’ne gönderildi.

HABERİN KONUSU NEYDİ

Söz konusu haber, Balıkesir’in Ayvalık ilçesi Kazım Karabekir Mahallesi 13 Nisan caddesi 20. Sokakta bulunan bir evde, 22 Mart 2018 tarihinde saat 19.45 sularında meydana gelen olayda, evinde televizyon izlediği sırada Vestel marka televizyonun aniden patlaması sonucu Fatma Sakızlıoğlu ismindeki kadın alevler içinde kaldı. Hastaneye kaldırılan talihsiz kadın, günler süren tedaviye rağmen vücudundaki ağır yanıklar nedeniyle hayatını kaybetti.

Fatma Sakızlıoğlu’nun acılı oğlu Ali Erkan Sakızlıoğlu, Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye, olay tarihinden itibaren yasal faiziyle birlikte alınmak üzere 50 bin TL’lik manevi ve 25 TL’lik de maddi tazminat davası açtı.

Ali Erkan Sakızlıoğlu, mahkeme süresinde olaya ilişkin birden çok uzman görüşü alarak dosyaya ekledi, dava dosyasına ayrıca bilirkişi raporları girdi. Olay yeri fotoğrafları da olayın vahametini gözler önüne sererek, dava dosyasına dahil oldu.

Ancak tüm delillere rağmen mahkemenin verdiği karar, acılı evladı hüsrana uğrattı.

Mahkeme, olayda maddi hasar oluşmadığına kanaat getirerek, Ali Erkan Sakızlıoğlu’nun maddi tazminat davasını reddetti. Manevi tazminat talebini ise kısmen kabul ederek, annesinin ölümü için acılı evlada, Vestel tarafından yalnızca 25 bin lira manevi tazminat ödenmesine hükmetti.

Bu kararın ardından Ali Erkan Sakızlıoğlu Odatv’ye konuşmuştu. Ali Erkan Sakızlıoğlu, şunları söylemişti:

“Öncelikle 2018 yılında Ayvalık ta Vestel marka TV nin patlaması sonucu çok kötü bir şekilde yanarak ve acı çekerek hayattan koparılan anneciğim Fatma Sakızlıoğlu ile ilgili haber yaptığınız için çok teşekkür ederim.

Haberinizi gördüğümde gözlerimin önüne Kartal Dr. Lütfi Kırdar hastanesinde savcı beyle olan diyaloğumuz ve yasal prosedür gereği teşhis anı geldi.

Annemin iki gözünün, burnunun, dudaklarının ve bir kulağının erimiş olmasını görmek çok çok acı vericiydi.

Zira, annem o güne kadar kendi ihtiyaçlarını kendisi gören ve hiçbir hastalığı olmayan yaşına göre sağlıklı pırııl pırıl bir kadındı.

Peki sonuç ;

Yaşlılık gereği tek eğlencesi olan ve yakından seyretmek zorunda olduğu VESTEL marka televizyonun patlaması sonucunda ısdırap içerisinde hayatını kaybetti.

Bu durumda annemin katilinin bir televizyon olduğunu düşünmek yanlış olmaz diye değerlendiriyorum.
Tabiidir ki bu durumda ben de her evlat gibi annemin kanının yerde kalmaması ve benzer acıları başkalarının da yaşamaması için bir şeyler yapmalıyım dedim ve bir zamanlar TSK da aynı kuvvette görev yaptığımız Ahmet Zeki Üçok ile temasa geçtim.

Annemin yanarak ölmesine sebebiyet veren televizyonun üreticisi VESTEL’e dava açtık. Ama maalesef benim için çok acı verici olan bu dava tüm delilleri ortada olmasına karşın yaklaşık 5 yıl sürdü ve sonuç ise hüsran oldu.

Türkiye’de insan hayatına verilen değeri ve hepimize bir gün lazım olacak hukukun nasıl işlemediğine yaşayarak tanık oldum. Fotoğrafları gördünüz. Patlayarak annemi öldüren VESTEL televizyon yanmış simsiyah. Evdeki eşyaların neredeyse tamamı yanmış yok olmuş. Herkesin gördüğü bu gerçeği ne yazık ki Türk adaleti görmedi ve maddi hasar yoktur diyerek maddi tazminat talebimizi reddetti.

Annemin acı içerisinde yanarak ölmesinin karşılığının 25.000₺ olduğuna karar verdi. Yazıklar olsun insan hayatını bu kadar değersizleştirenlere.

Şimdi soruyorum;

- Sevgili Vestel yöneticileri, biricik anneniz herhangi bir marka televizyonun patlaması sonucunda yanarak acı içerisinde ölseydi nasıl hissederdiniz, nasıl bir tavır alırdınız ?

- Bir vatandaş olarak bu olaydan sonra VESTEL’e nasıl güveneceğim ve VESTEL güvenirliliğini nasıl kazanacak?

Bir vatandaş ve bir evlat olarak çektiğim acıları bundan sonra hiç kimsenin çekmemesi için mücadeleye devam edeceğim."

 

 

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol