Yabancıların en fazla alım yaptığı hisseler

Borsada yabancılar ilk beş ayın üçünde alım, ikisinde satış yaptı. Mayıstaki 937 milyon dolarlık satış, neredeyse bir yıllık satışa denk geliyor. Peki, yabancılar hangi hisseleri sattı?

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Yılının ilk beş ayına ait veriler, yabancıların gerçekleştirdiği alım satımların neticesinde nette satış yaptıklarını gösteriyor.

Ekonomim'den Zeynep Aktaş'ın haberine göre Ocak ayı itibarıyla pozitif başlayan yabancı alımları, ilerleyen aylarda yerini önemli satışlara bıraktı.

Yıla pozitif başlandı

Ocak 2024'te yabancı yatırımcılar net 237,6 milyon dolar alım yaparak yılın başlangıcında pozitif bir tablo çizdi. Ancak, Şubat 2024'te durum tersine döndü ve yabancılar net 220,1 milyon dolar değerinde satış gerçekleştirdi.

Mart ayında yeniden alımlara dönerek 63,6 milyon dolar net alım yaptılar. Nisan 2024'te pozitif trend devam ederek 78,7 milyon dolar net alım kaydedildi.

Mayıs ayında 937,5 milyon dolarlık satış

Mayıs ayında ise yabancı yatırımcılar büyük bir satış dalgasıyla geri çekildi. Toplamda 937,5 milyon dolar net satış gerçekleştirdiler. Bu güçlü satış, yılın ilk beş ayında toplamda 777,8 milyon dolar net satışın yapıldığı anlamına geliyor. 

Yabancılar hangi hisseleri sattı?

Yabancıların mayıs ayında en fazla sayış yaptığı hisseler: Türk Hava Yolları, Tüpraş, Yapı ve Kredi Bankası, Koç Holding, Garanti Bankası, Akbank, Turkcell, Astor Enerji, Pegasus ve Ford Otosan.

Yabancılar hangi hisseleri aldı?

En fazla alım yaptıkları hisseler: Alarko Holding, Bim Mağazalar, Sabancı Holding, Ereğli Demir Çelik, Kardemir (D), Şok Marketler, Migros Ticaret, Europower Enerji, Türkiye Sigorta ve Girişim Elektrik.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol