Yanlış kanser teşhisine 900 Bin Lira ceza

İzmir'in köklü ailelerinden İbrahim- Şebnem Kardıçalı'nın 26 yaşındaki kızı Sena Kardıçalı'nın ancak filmlerde olabilecek acı bir olay yaşamıştı. İzmir'in ünlü bir laboratuvarı, tahlile gelen kitleleri karıştırıp yanlışlıkla Sena'ya kanser teşhisi koymuştu. Özel laboratuvar 900 bin lira ceza kesildi

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

İzmir'in köklü ailelerinden İbrahim- Şebnem Kardıçalı'nın 26 yaşındaki kızı Sena Kardıçalı'nın ancak filmlerde olabilecek acı bir olay yaşadığını yazmıştım geçen ay.

İzmir'in ünlü bir laboratuvarı, tahlile gelen kitleleri karıştırıp yanlışlıkla Sena'ya kanser teşhisi koymuştu.

Günaydın'dan Bülent Cankurt'un yazısına göre Sena'nın kemoterapi tedavisine başlamasının ardından raporların karıştığı ortaya çıkmıştı.

EĞİTİM KURUMA BAĞIŞLADILAR

Kardıçalı Ailesi, Sena'nın sağlığını ve psikolojisini bozan bu 'büyük hata' için laboranta 'taksirli adam yaralamaktan' dava açmıştı. Benim gibi herkes, laboratuvarın ve laborantın en ağır cezayı almasını temenni etmişti ama olmadı...

Ailenin avukatı, olayda kasıt olmadığı için büyük bir ceza almalarının mümkün olmadığını ve davanın yıllarca sürebileceğini söyleyip anlaşmalarını tavsiye etmiş. Onlar da öyle yapmış ve 900 bin lira tazminatla anlaşmışlar.

Açıkçası çok şaşırdım ve ailenin paraya ihtiyacı yok niye böyle bir şey yaptılar diye düşündüm. Ama sonra Kardıçalı Ailesi'nin laboratuvardan aldığı 900 bin lirayı bir eğitim kurumuna bağışladığını öğrendim.

Aile, yıllarca davayla uğraşmaktansa 900 bin lirayı alıp yardıma muhtaç öğrencileri mutlu etmeyi tercih etmiş. Laboratuvar 900 bin lirayla kurtulsa da umarım derslerini almışlardır ve bir daha böyle hatalar yapmazlar.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol