Yeni damada kötü haber: Korkmaz Yiğit'in yaptığı evler çürüğe çıktı

Korkmaz Yiğit'in yaptığı binalar testi geçememiş. Yani henüz 30 yıllık bile olmayan binalar çürük çıkmış. Yıkım kararı alınmış.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Geçen hafta Sabah Gazetesi Günaydın yazarı Bülent Cankurt’un yazısında okuyunca yıllar önceye gittik. Korkmaz Yiğit, bir dönemin en kudretli iş insanlarından biriydi.

Para Dergisi'nin haberine göre Türkiye’nin büyük müteahhitlerinden biri olan Korkmaz Yiğit, hem bankacılık hem de medyada peş peşe alımlar yaparak adından sıklıkla söz ettiriyordu; Türk Ticaret Bankası, Milliyet, Kanal 6 ve Yeni Yüzyıl’ın sahibi olmuştu.

1998 yılında sahibi olduğu Bank Ekspres’in Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konulmasıyla işler tersine döndü. Türk Ticaret Bankası ihalesine fesat karıştırıldığı haberleri de uzun zaman medyaya konu oldu. Gazete sayfaları ve televizyon haberlerinde çok genişçe yer aldı. Gelelim kulis haberimize… 

Korkmaz Yiğit’in bir dönem büyük konut üreticilerinden biri olduğunu belirtmiştik. Müteahhitlik yaptığı dönemde İstanbul Altunizade’de ‘Altunizade Konutları’ diye bir proje yapmıştı. Tabii 1990’lı yıllarda yapılan bu binaların tamamı satıldı.

Şimdi Korkmaz Yiğit ile sahiplilik anlamında bir ilişkisi yok. Ancak bu konutlarla ilgili bir gelişmeyi size aktarmak istiyoruz.

Öğrendiğimize göre bu konutlarda yakın zamanda bir stres testi yapılmış.  Binalar testi geçememiş. Yani henüz 30 yıllık bile olmayan binalar çürük çıkmış. Yıkım kararı alınmış. Tabii bu test sırasında başka tespitler de yapılmış.

Yapılan incelemede evlerin bir katı kaçak çıkmış. Ayrıca arazinin bir kısmı da komşu İSKİ’den çalınmış. İSKİ ile anlaşmışlar. Ekstra ödeme yapacaklarmış.

Depremde evin yaşı önemli değil. Önemli olan doğru yapılmasıdır. 100 yıllık olabilir, ama doğru bir inşaatsa depremde zarar görmez.

Burada belli ki malzemeden çalınmış. İstanbul’un en pahalı evleri Ulus Platin Konutları’nı da Korkmaz Yiğit yapmıştı. Onlar da sorunlu olabilir. Ev sahipleri ihmal etmeyip mutlaka baktırmalı…

Kaynak: Para dergisi

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol