14.6 Milyar Doları batıran kriptocudan ilginç paylaşımlar

İflas işlemlerini başlatan FTX platformunun eski CEO’su Sam Bankman-Fried, akıl sağlının sorgulanmasına neden olan bir dizi sosyal medya paylaşımı yaptı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem
Player yükleniyor...

Tepe noktasında yaklaşık 26 milyar dolar varlığa sahip olan Bankman-Fried’in, varlığının neredeyse tümünü kaybetmesinin ardından, yaklaşık 40 milyon dolar değerindeki evini de satışa çıkardığı bildiriliyor.

İflas işlemlerini başlatan kripto varlık platformu FTX’in istifa eden eski CEO’su Bankman-Fried, varlığını ve itibarını kaybetmesinin ardından akıl sağlığının sorgulanmasına neden olan bir dizi Twitter paylaşımı yaptı.

Geleceğin 'Warren Buffett’ı ilan edilmişti! Bir günde 14,6 milyar dolar kaybetti!

#reklam#

Bankman-Fried'in yaptığı 10 paylaşımdan 8'i tek harften oluştu. Paylaşımlar birleştirilince “Ne oldu? Yasal tavsiye değildir. Finansal tavsiye değildir. Hatırladığım kadarıyla hepsi buydu, fakat hafızam kısmen bozuk olabilir” ifadesi ortaya çıktı.

Tuhaf paylaşım dizisi Twitter kullanıcıları arasında öfkeye ve tartışmaya neden oldu.

İlk iki paylaşımı yaptıktan sonra New York Times ile röportaj yapan Bankman-Fried, “Bir dizi gizemli paylaşım mı planlıyorsunuz?” sorusuna, “Onun gibi bir şey” cevabını verdi.

Buna ek olarak Bankman-Fried’in, FTX’in ana merkezinin de bulunduğu, vergi cenneti olarak tanınan Bahamalar’ın başkentindeki evini 39,95 milyon dolar fiyat ile satışa çıkardığı bildiriliyor.

İŞTE O PAYLAŞIMLAR

Sam Bankman-Fried’i bu noktaya getiren süreç

#reklam#

Dünyanın en büyük kripto varlık platformu Binance ile, en önemli platformlarından biri olan FTX’in arasında başlayan gerginliğin sonucunda, FTX’in likidite sorunu yaşadığı ortaya çıkmış ve bu haber birçok kullanıcının varlığını platformdan çekmesine neden olmuştu.

Sürecin devamında hakkında birçok kurum tarafından soruşturma başlatılan, ana merkezinin bulunduğu Bahamalar’daki varlıkları dondurulan ve 8 milyar dolar sermaye açığı bulunan FTX iflas işlemlerini başlatmış, bir günde 14,6 milyar dolar kaybeden CEO Bankman-Fried ise istifa etmişti.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol