457 Türk, Yunanistan'dan Altın Vize aldı

Yunanistan Göç ve İltica Bakanlığı’nın açıkladığı rakamlara göre, Altın Vize programında Türkler ikinci sırada.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Portekiz, geçtiğimiz yıl artan konut fiyatları nedeniyle Altın Vize programında bazı değişikliklere gitti. Talep konusunda Türklerin ilk 3’te yer aldığı oturum programında yatırımlarda ‘konut’ kapsam dışı bırakıldı.

2023’te ise Portekiz’in boşluğunu komşu Yunanistan doldurdu.

Dünya'dan Kerim Ülker'in yazısına göre Türklerin yoğun ilgi gösterdiği Yunanistan’ın bazı bölgelerinde 250 bin euro, önemli yerleşim yerlerinde ise 500 bin euro gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize programının yılsonu rakamları açıklandı.

Yunanistan Göç ve İltica Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre, Altın Vize programından yaklaşık 1,5 milyar euro gelir elde edildi.

Sadece ocak-kasım ayı verilerine göre ise bu rakam 1,32 milyar euro oldu. Bu rakam, 2022’nin aynı dönemine göre yüzde 117’lik artış anlamına geliyor. Verilen 5 bin 302 Altın Vize var. Bunun en önemli kısmı ise Attika Bölgesi’nde. Başvuru sayısı ise 9 bin 459. Geri kalan başvurular ise onay için bekliyor.

Çinliler birinci sırada

 Yunanistan Göç ve İltica Bakanlığı’nın açıkladığı rakamlara göre, Altın Vize programından yararlananların yüzde 45’i Çinli. Yani 2.001 Çinli, Altın Vize programını almış durumda.

İkinci sıradaki Türklerin oranı ise yüzde 10’lar seviyesinde. Sayısal olarak 457 Türk vatandaşı, Yunanistan’dan Altın Vize almış durumda.

Yunanistan’dan altın vize alan Türkler, Atina Yönetimi’ne ortalama 200 milyon euroluk bir kazanç sağladı.

Hükümet, her ne kadar Altın Vize programını, son yıllarda ekonomisi olumsuz seyreden Yunanistan için can suyu olarak görse de muhalefet, sona erdirilmesini talep ediyor.

PASOK lideri Nikos Androzakis, Atina’daki emlak fiyatlarının hızla arttığını belirterek, ülke çapında bir kampanya başlatacağını açıkladı. Ana muhalefet partisi liderinin programın sınırlarını aştığını, Çinlilerin yatırımcıların büyük çoğunluğunu oluşturduğunu da ifade ediyor. Yakın zamanda Yunanistan’ın da Altın Vize programında değişikliğe gideceği, Portekiz gibi gayrimenkul kalemini değiştireceği aşikâr.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol