ABD'nin Türk bankalarına baskısı artıyor

ABD Rusya'ya yönelik uygulama koyduğu son yaptırımlar sonrasında Türk bankaları üzerindeki baskıyı artırdı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

ABD’nin Rusya'ya yönelik yaptırımlarını sıkılaştırması, Türkiye ile Rusya arasındaki bankacılık işlemlerini olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

Özellikle 2023 Aralık ayında ABD’nin uyguladığı yeni yaptırımlar, Türk bankaları üzerinde daha fazla baskı oluşturarak Rusya ile yapılan finansal işlemleri zorlaştırdı.

Hem devlet hem de özel bankalar, ABD'nin artan denetimleri altında Rusya ile iş birliğini sürdürmekte zorluk yaşarken, Rusya'ya yapılan para transferleri ve banka hesap açma süreçleri sıkı kontrollerle karşılaşıyor.  

BASKI ARTTI

ABD'nin 2023 Aralık ayında yaptırımların sıkılaştırılması nedeniyle Türk bankaları ile Rus bankaları arasında iş birliği durumu kötüleşti. ABD'nin Rusya'ya yönelik uygulama koyduğu son yaptırımlar bağlamında, Türk bankaları üzerindeki baskıyı artırdığı bildirildi.

Finans piyasasında bilgi sahibi bir kaynak, Rus basınına yaptığı açıklamada, “ABD'nin Rusya'ya yönelik son yaptırımları bağlamında, halihazırda devlet olsun özel olsun bankalarımız ABD'nin artan baskısıyla karşı karşıya.

Rusya'ya ve Rusya’dan yapılan tüm transfer kaynakları denetleniyor. (Rusya vatandaşlarına ait) banka hesapları, merkez ofislerinin artan kontrolü altında açılıyor" dedi.

Daha önce Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Sputnik'e açıklamasında, Rusya ve Türkiye arasındaki Banka işlemlerindeki sorunların devam ettiğini bildirmişti.

Transferlerin engellenmesi, hesapların kapatılması ve Rusya'ya mal taşıyan şirketlerin ‘dışlanması’ gibi durumların da arttığını anlatan Yerhov, Batı’nın Rusya-Türkiye ticari ve ekonomik işbirliğini yok etmeyi amaçladığını kaydetmişti.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol