Adliye karıştı! Ölüm villalarının müteahhiti firarda

Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak ile Gül İnşaat’ın sahibi Ali Gül’ün tahliyesi adliyeyi karıştırdı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Büyükçekmece Sulh Ceza Hakimliği, geçtiğimiz hafta sessiz sedasız bir şekilde tutuku sanıkları tahliye etti. Aynı mahkeme önceki gün serbest bıraktığı sanıklara yakalama kararı çıkardı.

Belediye çalışanları kelepçe takılarak gözaltına alınıp yeniden tutuklandı. Ölüm villalarının müteahhiti Ali Gül ise firarda.

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, Büyüykçekmece’de ölüm villaları projesiyle ilgili yüyütülen soruşturma kapsamında Büyüykçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Saki İmar ve Şehircilik Müdürü Abddürahim Çakır, Serkan Kayasel, Ömer Faruk Apaydın ile projeyi yapan Gül İnşaat’ın sahibi Ali Gül, avukatların itirazı sonucu geçtiğimiz hafta tahliye edildiler. Tahliye olan belediye çalışanlarına 9 Mayıs 2024 tarihinde belediyede bir kokteyl düzenlendi.

ADALET GEÇ DE OLSA YERİNE GELDİ….

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, 9 Mayıs 2024 tarihinde X hesabından tahliyeyle ilişkin olarak, ‘’18 Ocak 2024 tarihinden itibaren 111 gün tutuklu kalan Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Saki İmar ve Şehircilik Müdürü Abddürahim Çakır, Serkan Kayasel, Ömer Faruk Apaydın tahliye edilerek aramıza katılmıştır. Adaletin geç de olsa yerine getirilmesinden mutluluk duyuyor, görevlerinde başarılar diliyoruz’’ paylaşımı yaptı. Başkan Akgün’ün bu paylaşımına çok sayıda partili ‘Adalet yerini buldu’ şeklinde yanıt verdi.

AYNI MAHKEME YAKALAMA KARARI ÇIKARDI!

Tahliyeden bir hafta sonra, 15 Mayıs 2024 tarihinde Büyüykçekmece Sulh Ceza Hakimliği, tahliye ettiği sanıkların tamamına yakalama kararı çıkardı.

Çarşamba günü belediyeye giden polisler, başkan yardımcısı Nuraydın Saki İmar ve Şehircilik Müdürü Abddürahim Çakır, Serkan Kayasel, Ömer Faruk Apaydın’a kelepçe takarak belediyede gözaltına aldı.

Gül İnşaat sahibi Ali Gül ise tüm aramalara ragmen bulunamadı. Büyükçekmece Sulh Ceza Hakimliği, bir hafta önce tahliye ettiği belediye çalışanlarını bir hafta sonra tutukladı.

HAKİM ODASINI TOPLUYOR!

MedyaRadar’ın adliye kaynaklarından öğrendiği bilgilere göre tahliyeyi veren hakimin odasını toplamaya başladığı iddia edildi.

Belediye çalışanları ve müteahhit için bir aydır sürekli ‘Tahliye olacaklar’ söylentisi çıkıyordu.

Uyuşturucu kaçakçısı Zindaşti’nin serbest bırakılma olayını andıran tahliye kararından dolayı adliyede çok fazla ismin adı geçiyor.

66 SAYFALIK FEZLEKE HAZIRLANDI

CHP'li Büyükçekmece Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 66 sayfalık fezleke Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca incelenen fezleke sonucunda iddianame hazırlandı. İddianame Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. İddianamede 15 mağdur ve 6 müşteki yer alırken, Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak, Belediye eski İmar ve Şehircilik Müdür V. Abdurrehim Çakır'ın ile Gül İnşaatın sahibi Ali Gül'ün de arasında yer aldığı 23 şüpheli yer aldı. Şüphelilerin "iştirak halinde zincirleme suretle imar kirliliğine neden olmak", "iştirak halinde zincirleme suretle yapı denetim görevine muhalefet", "iştirak halinde tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında dolandırıcılık", "iştirak halinde zincirleme suretle kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği" ve "iştirak halinde rüşvet almak" suçlarından cezalandırılmaları istendi.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol