Turkcell, tasarruf kararlarını deldi!

Türkiye Varlık Fonu bünyesi'ndeki Turkcell, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıkladığı 'kamuda tasarruf" kararlarını ilk günden deldi...

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Uzun süredir Türkiye'nin gündeminde olan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından dile getirilen  'Kamuda Tasarruf ve Verimlilik'' Paketi'ne ilişkin düzenleme Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla  Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Açıklanan karara göre, "Uluslararası toplantılar ile milli bayramlar hariç açılış, konferans, seminer, yıl dönümü ve benzeri kutlama ve organizasyonlara ilişkin faaliyetler nedeniyle gezi, kokteyl, yemek ve benzeri davetler düzenlenmeyecek, hediye verilmeyecek ve diğer adlar altında ödeme yapılmayacak".

Ancak, Türkiye Varlık Fonu bünyesinde olan Turkcell, Turkcell, 30. kuruluş yıldönümünde 616 bayisini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne götürdü.

Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç ve genel müdür yardımcıları iş ortaklarıyla bir araya gelerek, 30 yılda imza atılan ilkleri değerlendirmenin yanı sıra şirketin önümüzdeki döneme ilişkin strateji ve hedeflerini paylaştı. 

Ali Taha Koç, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nden Turkcell'e genel müdür oldu. Aynı zamanda eski bakan Atilla Koç’un oğlu olan Ali Taha Koç, nasıl Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan tasarruf kararlarını çiğnedi. Akıl alır gibi değil.

BAKAN ŞİMŞEK, "YAPTIRIM VAR" DEMİŞTİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Tasarruf paketindeki tedbir başlıklarına uyulmaması halinde ise “idari yaptırım ve para cezası” uygulanacağını açıklamıştı.

Buna göre Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yapacağı izleme ve denetim faaliyeti, gerekli durumlarda Cumhurbaşkanlığı’na raporlanacak.

Yaptırım Cumhurbaşkanlığı ve ilgili kurumlarca uygulanacak.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol