AFAD borcunu ödemedi, EnerjiSa depremzedelerin elektriğini kesti

Hatay'da depremden sonra yapılan Harbiye Esenbulak Çarşısının elektrikleri kimseye haber vermeden sessiz sedasız kesildi. AFAD'ı sorumlu tutan depremzede esnaf çözüm istiyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Hatay'da 6 Şubat'ın ardından depremzede esnafa destek olmak için inşa edilen Harbiye Esenbulak Çarşısı'nın elektrikleri geçen sabah sessiz sedasız kesildi.

Kesintiye dair daha önce bilgilendirilmediklerini ifade eden depremzede esnaf ise uygulamayı şaşkınlıkla izlediklerini ve mağdur olduklarını ifade ediyor. 

Haber.sol'dan Özkan Öztaş'ın haberine göre konuya dair açıklamada bulunan Türkiye Komünist Partisi (TKP) Hatay Defne Belediye Meclis Üyesi Bedi Eskiocak, Harbiye Esenbulak Çarşısının depremzedelerin sorunlarını çözmek için yapılan en büyük çarşılardan biri olduğunu, 200'e yakın esnafın çalıştığını ve hepsinin elektriği kesildiği için büyük bir mağduriyet yaşandığını ifade etti. 

Kesintinin AFAD'ın ödemediği faturalar nedeniyle EnerjiSa'ya ait Toroslar EDAŞ tarafından yapıldığını söyleyen Eskiocak, esnafın uğradığı zarara dikkat çekti:

"Bu çarşı yapılırken Valilik söz vermişti. İki ya da üç yıl kadar esnaftan kira, su ya da elektrik faturası gibi giderler konusunda bir ödeme talep edilmeyecekti.

Ancak daha henüz birinci yıl dolmadan sabah saatlerinde yetkililer AFAD'ın ödemeyi yapmadığı gerekçesiyle elektriği kestiğini belirtti.

Burada sağlık sektöründe, yemek sektöründe faaliyet gösteren birçok işletme var. Bu işletmelerde özellikle de sağlık sektöründe insan ve hayvan sağlığını doğrudan ilgilendiren soğuk depolarda beklemesi gereken ilaçlar ve aşılar var. 

Yemek sektöründe ise bozulacak gıdalar var. Habersizce elektriğin kesilmesi büyük mağduriyet yaratmıştır. Bu mağduriyetin bir an önce giderilmesini bekliyoruz."

Gerekirse sayaç taksınlar

Elektrik kesintisi nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını ifade eden çarşı esnafı ise yaşadıkları soruna acil çözüm talep ediyor.

"Gerekirse bir sayaç taksınlar. Ama elektriğimizi tekrar bağlasınlar" diyen bir esnaf kamu yetkililerine seslendi:

"Sorumlu AFAD, elektriği kesen Toroslar EDAŞ. Şimdi kimi kime şikayet edeceğimizi şaşırdık. Eskiden depremzedeydik şimdi Valizade olduk, AFADzede olduk."

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol