Başkan yardımcısı ve patron firarda

Büyükçekmece Belediyesi’nin temelsiz 144 villaya rüşvet karşılığı imar izni vermesine yönelik açılan davada skandal bir gelişme yaşandı

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Davada tutuklu 8 şüphelinin, yargılamayı yapacak olan mahkemece tahliye edildikleri öğrenildi. Üst mahkemenin yeniden tutuklama kararına rağmen şüphelilerin hiçbiri bulunamadı

CHP'li Büyükçekmece Belediyesi'nin temelsiz 144 villaya rüşvet karşılığı imar izni vermesine yönelik 23 sanık hakkında açılan davada önemli bir gelişme yaşandı.

Sabah'tan Huzeyfe Atıcı'nın haberine göre aralarında Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak, İmar ve Şehircilik Müdürü Abdürrahim Çakır, Büyükçekmece Belediyesi'nin kontrol mühendisi Ömer Faruk Apaydın ve projeyi yapan Gül İnşaat'ın sahibi Ali Gül'ün de olduğu 8 şüpheli geçtiğimiz 21 Ocak'ta tutuklanmıştı.

8 tutuklu sanığın, yargılamayı yapacak olan Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce avukatlarının itirazları üzerine 8 Mayıs'ta tahliye edildikleri öğrenild

Alınan bilgilere göre, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tahliyeler için, kararı veren mahkemeye itiraz etti, ancak bu itiraz reddedildi.

Savcılık bu kez tahliye kararına itirazı bir üst mahkemeye taşıdı. Bir üst mahkeme olan Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin ise tahliye edilen tüm sanıklar hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardığı ancak şüphelilerin halen arandığı öğrenildi. 


HSK'DAN İNCELEME

Skandal tahliyelerle ilgili Hâkimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) tahliye kararı veren Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti için inceleme başlattığı edinilen bilgiler arasında yer aldı.

AKGÜN'DEN TAHLİYE FOTOĞRAFI

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün, tahliye kararından 1 gün sonra 9 Mayıs'ta, yardımcısı Nurettin Sak, Abdürrahim Çakır, Serkan Karasel ve Ömer Faruk Apaydın'ı yanına alarak fotoğraf çektirdiği, sosyal medyadan da paylaştığı ortaya çıktı.

Akgün'ün paylaşımında, "Adaletin geç de olsa yerine getirilmesinden mutluluk duyuyor, görevlerinde başarılar diliyoruz" dediği öğrenildi.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol