Arkadaşını 'İhale var' diyerek 5.5 milyon TL dolandırdı

Selçuk, iddiaya göre "İBB ihalesi var, koyduğun parayı bir ay sonra yüzde 20'siyle geri alacaksın" dedi. Danışmaz'ın, arkadaşına yolladığı 50 bin lira, bir ay sonra 60 bin lira olarak geri dönünce Danışmaz yemi yuttu.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

İstanbul'da yaşayan eski taksici Kemal Danışmaz, Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesi'nde birlikte büyüdüğü Ercan Selçuk tarafından Haziran 2022'de telefonla arandı. İBB Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nde eğitmen olarak görev yapan Ercan Selçuk, iddiaya göre "İBB ihalesi var, koyduğun parayı bir ay sonra yüzde 20'siyle geri alacaksın" dedi. Danışmaz'ın, arkadaşına yolladığı 50 bin lira, bir ay sonra 60 bin lira olarak geri dönünce Danışmaz yemi yuttu. Danışmaz bu kez annesinden, kardeşinden, eşinden ve çevresinden paralar alarak Ercan Selçuk ve eşi Ayşe Selçuk'a göndermeye başladı.

YILLIK İZNE ÇIKTI, GERİ DÖNMEDİ

Sabah'tan Huzeyfe Atıcı'nın haberine göre Ercan Selçuk, İBB'ye ait gerçek ihalelerin ismini, teknik ve idari şartnamelerini göndererek yaklaşık 1 yıl içinde Danışmaz ve ailesindeki 4 kişiden toplam 5.5 milyon lira topladıktan sonra eşiyle birlikte geçtiğimiz temmuzda kayıplara karıştı.

İşyerinde ve ev adresinde bulunamayan Selçuk çiftinin telefonları da bir daha açılmadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) alınan bilgiye göre Ercan Selçuk, temmuzda çıktığı yıllık izinden dönmeyince iş akdi feshedildi. Aynı bölümde çalışan Ayşe Selçuk'un da 8 ay önce işten ayrıldığı öğrenildi.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU

Dolandırıldıklarını anlayan Danışmaz ve ailesi, avukat Reyhan Köroğlu aracılığıyla Selçuk çifti hakkında Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda, Ercan Selçuk'un 'İBB çalışanı' sıfatını kullanarak güven tahsis ettiği, bu dolandırıcılık ağıyla Danışmaz ve ailesinin yanı sıra birçok kişiden toplamda yaklaşık 15 milyon lira haksız kazanç sağladığı ifade edildi.

İhalelere girebilmek için yaklaşık 15 kişiden para aldığını ve şimdi borç batağında olduğunu belirten Danışmaz, "İBB'de de 6-7 kişiyi dolandırmış. Kendi akrabalarını bile dolandırmış. Yanıma geldiğinde sıkıştırdım, 'Biz seni karıkoca dolandırdık' diye itiraf etti. Halledeceğim deyip gitti. Sonra da kayıplara karıştı. Bizi mahvetti"

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol