Aziz Yıldırım: Bela oldum, yine geliyorum

Fenerbahçe'de eski başkan Aziz Yıldırım, yeniden adaylığını açıkladığı basın toplantısı öncesi salonda alkışlarla karşılandı. Fenerbahçe'yi yeniden şampiyon yapmak için aday olduğunu söyleyen Aziz Yıldırım'ın sözleri gündem yarattı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Fenerbahçe'de seçimli genel kurul öncesi başkanlığa yeniden aday olacağını açıklayan Aziz Yıldırım basın toplantısı düzenledi. Salona alkışlarla gelen ve 'Efsane döndü' tezahüratları ile karşılanan Yıldırım'ın açıklamaları Türkiye gündemine oturdu. Mevcut Başkan Ali Koç ile küs olmadıklarını, sadece fikir ayrılıkları olduğunu söyleyen Aziz Yıldırım teknik direktörlük konusunda Mourinho ile bir an önce anlaşılması gerektiğinin altını çizdi. İşte Aziz Yıldırım'ın toplantısından öne çıkan başlıklar: 

"Kimseyle kavga etmeyeceğim dedim ama benimle kavga ederlerse ederim. 6 sene önce ben ayrılırken medyası, herkes 'Aziz Yıldırım gitti Türk futbolu kurtuldu.' dediler. Maalesef bugün geldik, 'Aziz Yıldırım gelsin Türk futbolunu kurtarsın.' diyorlar. Böyle bir memleket."

BEN VE DAVA ARKADAŞLARIM HER GÜN MAHKEMEYE GİTTİK

"Derdim Fenerbahçe'nin şampiyon olması. Dört sene Fenerbahçe şampiyon olamadı, nedenini biliyorum. Mahkemeler... Ben ve dava arkadaşlarım her gün mahkemeye gittik. Mahkemeler uğraştık ve Fenerbahçe'ye zarar verdik. Bunu biliyoruz."

BİZİ KİM ŞAMPİYON YAPMAK İSTEMİYOR?

"Mevcut başkan 'Ben başkan olduğum sürece Fenerbahçe'yi şampiyon yapmayacaklar' dedi. Bu ne demek? Ali Koç başkan olduğu sürece Fenerbahçe şampiyon olamayacak demek.

Bizi kim şampiyon yapmak istemiyor? İktidar mı, devlet mi, hakemler mi, TFF başkanı mı? Eğer bunların hepsi birbirine bağlıysa alttan yukarı gitmeyeceğiz, yukarıdan söyleyeceğiz."

''HÜKÜMETLE MÜCADELEMİZİ YAPARIZ!''

"Devlet ayrı, hükümet ayrı! Biz devletle kavga edemeyiz. Ama hükümetle haklı olduğumuzda mücadele yaparız, yaptık! FETÖ konusunda iç içeydiler, hep beraber yürüdük. Onun için açık olacağız."

''BELA OLDUM, YİNE GELİYORUM!'

"Kimseyle kavga etmeyeceğim dedim ama benimle kavga ederlerse ederim. 6 sene önce ben ayrılırken herkes 'Aziz Yıldırım gitti Türk futbolu kurtuldu.' dediler. Maalesef bugün geldik, 'Aziz Yıldırım gelsin Türk futbolunu kurtarsın.' diyorlar. Böyle bir memleket. 1 oyla beni seçtiniz, sağ olun. Sonrasında 20 sene Fenerbahçe'ye bela oldum. Yine geliyorum!”

''BEN KİMSENİN ADAMI DEĞİLİM''

 "Yiğit Bulut'un trolleri varmış, AKP beni destekliyormuş falan... Ben kimsenin adamı değilim! Ben hiçbir partinin adamı değilim, olmam da! O troller de bu işlere girmesin. Ben duymam. Sakın bu işlere girmeyin. Hükümet desteği ile değil, bir laf uğruna geliyorum. 'Ben varken Fenerbahçe'yi şampiyon yapmayacaklar' lafı üzerine.. İktidar duruyor, TFF Başkanı duruyor, hakemler duruyor.. Çocuklar ağlıyor, öyle diyorlardı"

''BEN ALİ KOÇ İLE KÜS DEĞİLİM''

''Ben Ali Koç ile küs değilim. Fikirlerimiz farklı. Gelip divanda elimi sıksaydı 'hayır sıkma' mı diyecektim? Küs filan değilim kardeşim"

''ATATÜRK'Ü İYİ OKUYUN''

“Ben Atatürk'çüyüm! Ben laikim, ben Cumhuriyetçiyim! Hepinize tavsiye ediyorum. Atatürk'ü iyi okuyun. Yaptığı ilklere bakalım ve onları uygulamaya çalışalım. İşinize geliyorsa uygularsanız, işinize gelmiyorsa uygulamazsınız. Ama bu kadar kullanmayın. Herkes için söylüyorum. Bazı bizdekilere de söylüyorum. Gidenlere...”

''DEVLETTEN ALACAĞIMIZ VAR''

"Devletten maddi ve manevi alacağımız var. Hepimiz perişan olduk, şikeci damgası yedik. Fenerbahçe'nin borcu kadar alacağı var. Bunu masada çözmemiz lazım, mahkemede çözemeyiz. Ben seçilirim, seçilmem. 72 yaşındayım. Allah ne kadar ömür verir bilmem. 3 sene için geleceğim. 3 seneden fazla yapamam.''

''MOURINHO İLE ANLAŞIRSAK GELECEK''

''Mourinho ile 2 saat yüz yüze konuştum. O anlattı, ben anlattım. Hiç para konuşmadık. Fenerbahçe'nin maçlarını izlediğini söyledi. Bir aday iletişime geçmiş, mevcut başkan menajerleri göndermiş. Jose Mourinho şartlarda anlaşırsak gelecek. Ama rahat bırakmıyorsunuz, burayı takip ediyor. Suudi Arabistan'a gitmiyor, rahat olun. Bahreyn'e iki konferansa gidecek, 2 milyon dolar... Anlayın yani değerli basın, olumlu olun. Zeljko Obradovic ile 5 aydır hiç konuşmadım. Antrenör gayet iyi, iyi olan şey bozulmaz. Kötü olursa, bakılır.''

''KAYBEDERSEM YARI PARASINI ÖDEYECEĞİM''

''Bu yönetime teklifim; Eğer onlar da Mourinho ile çalışmayı düşünüyorlarsa gelsinler beraberce imzayı atalım. Ben seçilirsem benimle devam, o seçilirse onunla devam. Biz kaybedersek Mourinho'nun parasının yarısını da ödemeyi taahhüt ediyorum. Bana oy vermeyenlere teşekkür ederim, beni hayata döndürdüler ve para kazandım."

''BENİM DÖNEMİMDE GALATASARAY HİKAYEYDİ''

"Galatasaray'ın saha dışında çok güçlü olduğunu nerede söyledim? Atıyorsunuz abi... Benim olduğum dönemde Galatasaray hikayeydi! Biz FETÖ ile mücadele ettik. Devletin içine sızdılar, devlet ile mücadele ettik. Onlarla mücadele etmekten, başka şey ile mücadele edemedik. En son Ankara'ya gittim ve 'Hapis yatmaya razıyım, karar verin' dedim. Verdiler!"

''ÇOK PARA HARCADILAR''

''Seçilirsem çok önemli bir sürprizim var: Kalamış'ta güneşin doğmadığını, battığını söyleyeceğim. Ramos'u alın, Dzeko'yu alın dedik. Biz Anelka, Ortega'yı getirdik. Gidiyorsunuz, ilk 1-2 sene çok kötü transferler yapıyorsunuz. Çok para harcadılar!”

''HEDEFİM TÜRKİYE'DE ŞAMPİYONLUK''

"Benim hedefim Türkiye'de şampiyonluk. Ne Şampiyonlar Ligi kardeşim! İnsanlara hayal satmayacağız. Benim hedefim ilk önce Türkiye'de şampiyonluk. Sonrasına bakarız"

''BÜTÜN FETÖCÜ'LERİ AFİŞE EDECEĞİM''

"Sporda FETÖ operasyonu yapıldı mı? Hakemlerde yapıldı mı? Yönetim kurullarında yapıldı mı? Basında da yapılması lazım. 3 Temmuz sabahı bütün yemi alıp anlatan adam, bugün Halk TV'de program yapıyor. Geldiğimde bunları hep kocuşacağım. Bütün FETÖ'cüleri afişe edeceğim."

"ŞAMPİYONLUKTAN BİRLİKTE ETTİK"

"Derdim Fenerbahçe'nin şampiyon olması. Dört sene Fenerbahçe şampiyon olamadı, nedenini biliyorum. Mahkemeler... Ben ve dava arkadaşlarım her gün mahkemeye gittik. Mahkemeler uğraştık ve Fenerbahçe'ye zarar verdik. Bunu biliyoruz. Sonra kombine almayın, forma almayın, maça gitmeyin gibi şeyler denildi. Hep beraber Fenerbahçe'yi şampiyonluktan ettik, hep beraber..."

''HAPİSTEYKEN KULÜBÜ HALKA AÇTIM''

"Fenerbahçe kurumsal bir yapı, dışardan adam getirip kulübü incelettiler. Böyle bir şey olabilir mi? Dün Fenerbahçe'nin durumunu dağıttlar, belgeleri arkadaşlarımız inceliyor. Varsa düşüncemiz söylerim. Fenerbahçe'de para sorunu olmaz! Ben neden kulübü halka açtım? Ben istesem bunu yapmam, ölene kadar başkan olurdum. Hapisteyken kulübü halka açtım, 1 milyon üye olsun istedim. Anadolu'da Fenerbahçelileri bir araya getirecek binalar açılmasını istedim, birkaç yerde yaptık. Ancak kapattılar."

"Fenerbahçe, Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütlerinden biridir. Fenerbahçe'nin istemediği bir şey Türkiye'de olmaz! Ne zaman? Bir araya gelirsek! Beraber olmazsak, hiçbir şey olmaz Fenerbahçe'den. Türkiye'nin Kuva-yi Milliye'si Fenerbahçe Spor Kulübü'dür."

"KEYFİM YERİNDEYDİ, NEDEN ADAY OLDUM?"

"Başkanlığa hiç niyetim yoktu. Keyfim yerinde, para da kazanıyordum. İşlerim tıkırında ama Fenerbahçe'de bazı sıkıntılar var, onu gördüm. Arkadaşlarıma 'Biriniz aday olun, yürüyelim' dedim ama 'Sen varken olmayız' dediler. O zaman mecbur kaldım. 20 sene başkanlık yaptım, zor günlerde 6 şampiyonluk yaşadık. Para konuşmadık."

''NİHAT ÖZDEMİR FENERBAHÇE'NİN DEĞERİYDİ''

''Nihat Özdemir... 12 sene benim yanımda ikinci başkanlık yaptı. Bu kulübe hizmet etti. Aralarındaki husumet bugünün husumeti değil, 2011 yılından. Bilmediğiniz konular var. Değerdi değer, Fenerbahçe'nin değeriydi. TFF başkanı oldu. Adama salladılar salladılar, o da Fenerbahçe'den istifa etti. Al çiçeği eline, git 'Başkan bize bunu bunu yapıyorlar, bunu çöz.' de. Niye geldin mi diyecekti?"

ALİ KOÇ'A MOURİNHO TEKLİFİ

Bu yönetime teklifim, Jose Mourinho ile çalışmayı düşünüyorlarsa; Şekip Mosturoğlu'ndan rica edeceğim, iki taraftan arkadaşlar gitsin ve imzayı atsınlar. Kim seçilirse, Mourinho ile devam etsin! Biz kaybedersek, Mourinho'nun yarı parasını da ben ödeyeceğim! Haydi bakalım..."

YÖNETİM LİSTESİ BELLİ Mİ?

"Benim arkadaşlarım da dahil olmak üzere, sicil ve alt denetleme kurulları da dahil olmak üzere kimseyle konuşmadık. Şerefim, namusum üstüne. Cumartesi günü bir düğün var ona gideceğim. Pazar günü İstanbul'a geleceğim. Sonra konuşacağız ve divana sunacağız. Yazılan her şey yalan. Zengin adama ihtiyacım yok, akıllı adama ihtiyacım var."

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol