Bakan Soylu açıkladı: 130 uyuşturucu satıcısı yakalandı

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Hacer Foggo'nun da yer aldığı videonun ardından başlayan tartışma devam ederken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Osmaniye'deki uyuşturucu operasyonuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem
Player yükleniyor...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi kurucusu Hacer Foggo'nun da yer aldığı yeni bir video yayınlayarak, Türkiye'deki uyuşturucu ve özellikle metamfetamin tehlikesinin boyutlarına değinilen videoda iktidarın bu konudaki politikaları eleştirildi.

Kılıçdaroğlu'nun "Türkiye’de bir metamfetamin salgını var. Saray'ın düzeni bu salgını besliyor. Bakmayın “okul önünde uyuşturucu satanın bacaklarını kırarız” palavrasına. Bugün size Saray'ın kara para ile bu zehri nasıl sokaklarımıza davet ettiğini anlatacağım. Kirli paranın sonucudur bu" başlığıyla yayınladığı videoda, Hacer Foggo da özellikle yoksul mahallelerdeki metamfetamin tehlikesinin boyutlarını anlattı.

#reklam#

Soylu yanıt verdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kılıçdaroğlu’nun ‘uyuşturucu parası ile cari açığı kapatıyorlar’ iddialarına cevap verdi. Bakan Soylu paylaştığı videoda Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyaretine atıfta bulanarak “Hamburgerciden aldığı siparişler yavaş yavaş ortaya çıkıyor” dedi.

Grup toplantısında yanıt

Dün gerçekleşen grup toplantısında Soylu'nun uyuşturucu yanıtına ilişkin de konuşan Kılıçdaroğlu, "Ailelerimizin büyük tehdit altında. Çara ne? Temiz parayı yepyeni yatırımlarla acilen ülkemize getirmektir. Uyuşturucu, kara para paraları değil. Günahkar paralar değil. Krizi temiz paralarla çözeceğiz. Kara para akışını ivedilikle durdurmak lazım. Baronların da başını ezmek lazım. Bu pis işlerle, o baronlarla boy boy poz verenleri hapislerde çürüteceğiz. Hapiste albümlere bakarak yad eder, öyle kurumlara emir vererek kendini kurtaramaz.

#reklam#

Kararlıyız, tepeden tırnağa uyuşturucu belasını ülkemizden söküp atacağız. CHP bir mücadele partisidir. Bu çağrım bütün yol arkadaşlarıma ve vatandaşlarımızadır. Sokaklarımızı, çocuklarımızı ve ailelerimizi korumaya hazırlanın. Bu alanda çok çetin bir mücadele vereceğiz" demişti.

Kökünü kurutma operasyonu

Saat 07.45'te kameraların karşısında geçen Soylu, Kökünü Kurutma Operasyonu kapsamında 130 uyuşturucu satıcısının yakalandığını söyledi.

Soylu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Hedefimiz yaklaşık 4 aydır teknik takip ve izleme birimlerimizin yapmış olduğu faaliyetler sonucunda bu sabah itibarıyla yakalamaktı. Hedefimiz 138'di. 130 uyuşturucu satıcısı sabah 05.00'te başlayan operasyon neticesinde saat 07.00 itibarıyla gözaltına alınmışlardır. Diğer 8 kişinin yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Milletimiz rahat olsun. Bu mücadelemiz devam etmektedir.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol